1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ücretsiz tablet dağıtımı devam ediyor! Şubat ayı başvuruları başladı, 100 bin adet tablet dağıtılacak…
Ücretsiz tablet dağıtımı devam ediyor! Şubat ayı başvuruları başladı, 100 bin adet tablet dağıtılacak…

Ücretsiz tablet dağıtımı devam ediyor! Şubat ayı başvuruları başladı, 100 bin adet tablet dağıtılacak…

MEB hız kesmeden şubat ayında da öğrenciler için tablet dağıtımlarına devam ediyor. 100 bin adet dağıtma planı olduğunu açıklayan milli eğitim bakanı ikinci dönem uzaktan eğitim devam ederken öğrencilerin daha rahat etmesi için ortaokul, ilkokul ve lise öğrencileri için tablet dağıtıyor.

A+A-

Vatandaşlar tarafından hangi şartlar ile tablet dağıtımı olacağı araştırılmaya devam ediyor. Öğrencilerin başarı durumları, eğitimlerine devam eden kardeşlerin sayısı, ailenin aylık gelir miktarı tablet dağıtımı konusunda etkili faktörlerden bir kısmı oluyor. Peki, il müdürlükleri tarafından şubat ayında dağıtılan ücretsiz tabletler için başvurular nasıl yapılacak?

Bu zorlu günlerde öğrencilerin yüzlerini güldürmeye devam eden haberler milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından geliyor. Korona virüs salgınının ülkemizde kendini belli etmeye başladığı günden bu yana kadar ihtiyacı olan tam 500 bin öğrenciiçin tablet dağıtımı yapıldı. Bir yandan da milli eğitim bakanı Ziya Selçuk; Şubat ayında da tam 100 bin adet tablet dağıtımı yapılacak olduğunu açıkladı.

İlk dağıtımlardan yararlanamayan öğrenciler başvuruların nasıl yapılacak olduğunu araştırmaya devam ederken eğitimde fırsat adaleti parolası ile hareketlerine devam eden milli eğitim bakanı Ziya Selçuk ve bakanlık aile gelir durumu ve öğrenci başarılarına göre destek oluyor. En çok da ailesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan veliler başvuruların nasıl yapılacak olduğuna dair araştırmalarına devam ediyor. Tablet dağıtımları için milli eğitim bakanı Ziya Selçuk her hafta daha çok öğrenciye erişim sağlamayı başarmanın ne kadar huzur verici olduğunun altını çizerek Ocak ayının son günlerinde de verdikleri sözleri tutmuş olduklarını açıkladı. Şubat ayının ilk günleri içerisinde MEB tarafından gelen açıklamalara göre bu ay içerisinde toplam 100 bin tablet dağıtımı yaparak öğrencilerin yanlarında olacakları açıklandı.

500 bin tabletten sonra 100 bin tablet daha…

Geçtiğimiz ocak ayında milli eğitim bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklama sırasında ocak ayı bitmeden 500 bin tablet dağıtımı hedefi olduğunu açıklamış ve bu hedefi başarılı bir şekilde yerine getirmişlerdi. Bunun ardından yeni bir hedef belirleyerek şubat ayı içerisinde yeniden 100 bin ücretsiz tablet dağıtımı yaparak çocukların ihtiyaçlarına yardımcı olmak istediklerini açıkladı…

Yeni rota 600 bin…

Resmi internet sitesi üzerinden Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklama sırasında eğitimde fırsat adaleti parolası ile hareket eden bir MEB olduğunu uzaktan eğitim süreçlerinde gereken tablet destek için ilk aşamayı yaptıklarını dile getirdi. 500 bin öğrenci için verilen tablet bilgisayarın ardından şubat ayında yeni hedefin 600 bin olduğuna değindi. Tüm tablet ve bilgisayarların milli eğitim bakanlığı tarafından temin edilmesinin ardından aralık ayında başlayan dağıtımlar bu ay da hız kesmeden devam edecek. Son dağıtımlar sırasında tabletler17 ilde yer alan öğrenciler ile buluştu ve 500 bin tablet dağıtımı tamamlandı.

Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tablet dağıtım işlemlerinin yapıldığı illerin yöneticileri ile beraber video konferans yaparak bir araya geldiler. Yerel yönetimler ile beraber özel sektör kuruluşlarına ek olarak sivil inisiyatiflerin de vermiş oldukları destekler ile yapıldığına dikkatleri toplayan Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk açıklamasına devam etti. Uzaktan eğitim süreçlerinde internet ile beraber cihazlara erişim sağlayamayan tek bir çocuğun dahi olmaması için ne kadar çok sarf ettiklerine yer verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.