1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?
Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Twitter, günümüzde en çok sevilmekte olan sosyal medya platformları arasındadır. Bu nedenle dünya çapında pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Her gün çok sayıda insan, çeşitli nedenlerle bu hesaplarını kapatmaktadır. Bunun temel sebeplerinden birisi, kullanıcıların zaman içerisinde bu platformu kullanmayı azaltmaları, nihayet tamamen kullanmamalarıdır.

A+A-

Bu noktaya gelindiğinde çoğu kişi, hesabını kalıcı olarak kapatmayı tercih etmektedir.

Hesabı kalıcı olarak silmek isteyenler için Twitter, bir güvenlik önlemi de almıştır. Bu önlem, hesabın silinmesi talimatı verildikten sonraki 30 gün boyunca geçerlidir. Bu 1 aylık süre zarfı içerisinde, kullanıcı hesabını geri alma imkânına sahiptir. Böylece eğer hesap yanlışlıkla silinmişse ya da hesap kötü niyetli kişiler tarafından silinmeye kalkılmışsa, bir geri dönüş noktası oluşturulmaktadır. Ancak 1 aylık süre zarfında hiçbir işlem yapılmamışsa, hesap silinmektedir. Böylece paylaşılan tüm tweet’ler, fotoğraflar, videolar, tüm takipçiler tamamen kaldırılmaktadır. Eğer Twitter hesabınızı kapatmak istiyorsanız, bu yazımızda bu işlemi nasıl yapabileceğiniz konusunu sizler için araştırdık.

Twitter Hesap Kapatma İşlemi

Twitter hesabınızı silmek için gerekli işlemleri yaptığınızda, hesabınız tamamıyla kapatılmaktadır. Bunun sonucu olarak eski kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmamız artık olanaksız hale gelmektedir. Eğer platforma geri dönmeye karar verirseniz,  yeni bir hesap açarak, her şeyi tekrar başlamanız gerekmektedir. Bu konuyla ilintili olarak Twitter, kişilere 30 günlük bir hesabı geri alma süresi tanımaktadır.

Twitter hesabınızı silmeden önce, Twitter üzerindeki tüm verilerinizi mobil cihazınıza ya da bilgisayarınıza kaydetmeniz önerilmektedir. Oldukça kolay olan bu işlem, Twitter ana sayfasına bulunan ayarlar kısmından yapılmaktadır. Buradan sonra Twitter verileri kısmına gelinmelidir. Burada görülmekte olan Twitter arşivi içerisinde yer alan Twitter verilerini indir butonu, kullanıcılara bilgisayar ve cep telefonlarına indirilebilecektir. Bunun için Twitter, sizden şifrenizi yeniden talep edecektir. Her şey indirmeye hazır hale geldiğinde, bu durum, Twitter’a kayıtlı e-posta adresiniz üzerinden yollanan bir e-mail ile bildirilecektir. Böylece Twitter üzerinde, ilk açtığınız andan itibaren yapılan tüm paylaşımlar ve diğer bilgiler, cihazınıza indirilebilecektir.

Buna karşılık, hesabınız silinse de bazı bilgiler Google gibi arama motoru sonuçlarında kısmi olarak görüntülenebilecektir. Ancak kişiler hesabınıza tıkladığında hesabın mevcut olmadığına dair bir uyarı alacaktır. Silme işlemini değiştirme konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da e-mail adresini ve kullanıcı adını değiştirmektir. Twitter ayarları üzerinden hızlı olarak yapabileceğiniz bu işlem, yeni bir Twitter hesabı açma olasılığınıza yönelik alınmaktadır. Böylece platforma geri döndüğünüzde, eski kullanıcı adınız ve e-mail adresiniz alınmaya müsait olacaktır. Bu da yeni bir kullanıcı adı düşünme, yeni bir e-mail oluşturma gibi sorunlardan sizi kurtaracaktır.

Twitter hesabını silebilmek için, Twitter’a giriş yaparak, ayarlar bölümüne gelmeniz gerekmektedir. Buradan hesaplar bölümüne gelerek, göreceğiniz hesap kapatma bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bundan sonra Twitter, sizi bilgilendirmek adına bir sayfaya yönlendirecektir. Burada iptal seçeneği, hesap silmeyi iptal etmektedir. Diğer seçenek olan kişiyi devre dışı bırak seçeneği, hesabın silinmesine giden yolu açmaktadır. Bu işlem, gerek mobil cihazlar, gerekse bilgisayarlar için aynı olmaktadır. Burada mobil cihazlarda internete girdikten sonra masaüstü görünümüne geçmeniz, size daha da kolaylık sağlayacaktır. Bundan sonra yine Twitter’a girerek, hesap ayarları bölümüne gelmeniz gerekmektedir. Buradan sonra da hesaplara tıklanarak, hesap kapatma seçeneğine tıklanmalıdır. Twitter size bir bilgilendirme metni okuttuktan sonra, hesabı silme, iptal etme seçenekleri sunmaktadır. Hesabı silme seçeneğiyle hesabınız, 30 günde silinmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.