1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Türkiye'nin seçim krizi Batılı medyada yankılandı: Türkiye'nin krize sürüklenmesi Batılı liderleri gergin durumda bırakacak!
Türkiye'nin seçim krizi Batılı medyada yankılandı: Türkiye'nin krize sürüklenmesi Batılı liderleri gergin durumda bırakacak!

Türkiye'nin seçim krizi Batılı medyada yankılandı: Türkiye'nin krize sürüklenmesi Batılı liderleri gergin durumda bırakacak!

Bloomberg, Dün yapılan 12. toplantıda henüz bir aday belirlenmemesi üzerine 'liderlik tartışması krize dönüyor' ifadelerini kullandı. Bloomberg, muhalefetin bu süreçte zafer elde edebilmesi için yol haritası önerdi. Batılı medya organlarının, Türkiye'nin geleceği için hayati önem taşıyan seçimleri yakından takip ettiği biliniyor.

A+A-

Bloomberg: "Muhalefetin Liderlik Tartışması Türkiye'deki 6'lı Koalisyon Krizini Derinleştiriyor"

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'deki 6'lı koalisyonun krizini gündemine taşıdı. Daha önce "2023 yılında dünyanın en önemli seçimi Türkiye'de olacak" ifadelerini kullanan Bloomberg, Başkan Erdoğan'ın rakiplerini geride bırakacağını vurgularken "Türkler oylarını kullanana kadar Batılı liderler gergin durumda kalacak" demişti.

Gazetenin bugünkü haberinde ise muhalefetin liderlik tartışmalarıyla krize dönüştüğüne dikkat çekildi. Türkiye'nin muhalefetinin, Başkan Erdoğan'ın karşısında ortak bir aday üzerinde anlaşamadığı ve bir kriz içinde olduğu belirtilen haberde, aday krizinin muhalefetin Erdoğan'a karşı zafer elde etme şansını düşürdüğü ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.