1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Türkiye Tiyatro Dünyası Yasta! Ünlü Tiyatrocu Metin Uca Hayatını Kaybetti: Metin Uca Kimdir Nerelidir?
Türkiye Tiyatro Dünyası Yasta! Ünlü Tiyatrocu Metin Uca Hayatını Kaybetti: Metin Uca Kimdir Nerelidir?

Türkiye Tiyatro Dünyası Yasta! Ünlü Tiyatrocu Metin Uca Hayatını Kaybetti: Metin Uca Kimdir Nerelidir?

Ünlü tiyatrocu ve sunucu Metin Uca, Dilovası ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaza sırasında yaşadığı rahatsızlık sonucu şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkan Uca, uzun süredir entübe halindeydi.

A+A-

Ünlü tiyatrocu ve sevilen sunucu Metin Uca, Dilovası'nda geçirdiği rahatsızlık sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın trajik ölüm haberi menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Baykara, "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor" ifadelerini kullandı.

Metin Uca Kimdir?

1961 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Metin Uca, Hakkarili bir baba ve Söğütlü bir annenin çocuğu olarak büyüdü. Ankara ve İstanbul'da geçirdiği ömrünün büyük bölümünde, Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve gazetecilik eğitimi alarak farklı alanlarda kendini geliştirdi.

Metin Uca'nın Yaşamı ve Kariyeri

Metin Uca, Anadolu Ajansı'nın sınavını kazanarak 1987 yılında muhabirlik kariyerine başladı. TRT, Kanal D, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalıştı. Türkiye'nin en özgün sabah haber şovu Günaydın Türkiye'yi Star ekranlarında sunarak geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Ayrıca, Passaparola ve TRT'de yayınlanan Miras adlı programlarıyla da tanındı.

Metin Uca, sadece televizyonculukla değil, aynı zamanda yazarlıkla da adından söz ettirdi. Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam, Tüh, Alışmadık Gözde Lens Durmaz, Her Book’a Maydanoz kitaplarıyla 300 bine ulaşan satış rakamına ulaştı.

Ayrıca, Metin Uca tüm sokak hayvanlarının hamisi ve koruyucusu olarak biliniyor, aynı zamanda İngilizce bilgisini "iyi sandığı derecede" kullanmaktaydı.

Metin Uca'nın vefatı, Türkiye'de sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Usta tiyatrocu, yazar ve sunucunun anısını yaşatmak adına sevenleri sosyal medyada duygusal paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.