1. HABERLER

  2. DİZİ

  3. Türk Yapımı Bilim Kurgu Filmleri..! En İyi Bilim Kurgu Filmleri...
Türk Yapımı Bilim Kurgu Filmleri..! En İyi Bilim Kurgu Filmleri...

Türk Yapımı Bilim Kurgu Filmleri..! En İyi Bilim Kurgu Filmleri...

Bilim kurgu, uzak ya da yakın gelecek ile alakalı hikâyelerin, bugün olabilitesi olmayan bilim ve teknoloji unsurlarını kullanarak oluşturulmasıdır.  Türk sinemasında bilim kurgu örneğine pek rastlanıyor olmasa da kültleşmiş örnekleri de yok değil. Türkiye’de bilim kurgu alanında ki ilk örnekler 1950’li yıllarda varlığını gösteriyor. Türk yapımı bilim kurgu filmlerini keşfetmeye hazır mısınız? 

A+A-

Turist Ömer Uzay Yolunda

Star Trek dizisi uyarlaması olan Turist Ömer Uzay Yolunda filmi yerel mizah ögeleri ile donatılmıştır. Başrolünü Sadri Alışık üstlenmiştir. Sadri Alışık hayranı olan Cem Yılmaz ise G.O.R.A filminde bu bilim kurgu filminden esinlenmiştir.

Oyuncuları

Sadri Alışık (Turist Ömer), Erol Yamaç (Mister Spak), Cemil Şahbaz (Kaptan Kirk), Ferdi Merterv(Doktor McCoy), Kayhan Yıldızoğlu (Profesör Krater), Elif Pektaş (Jenice). Şule Tınaz (Nancy), Oytun Şanal (Glenn), Füsun Olgaç (Uhura), Nevhilal (Mary), Sönmez Yıkılmaz (Robot Bekçi)

Yılmayan Şeytan / Yılmaz Atadeniz

Düşük bütçeli Yılmayan Şeytan, mantık sınırlarını pek te umursamayıp, izleyicilerine eğlenceli vakit geçirmeyi amaçlayan bir filmdir. Yılmayan Şeytan, dünyayı ele geçirmeye çalışan Doktor Şeytan ile Bakırbaş’ın mücadelesini anlatıyor.

Oyuncuları

Erol Günaydın, Mine Mutlu ve Erol Taş. Muzaffer Tema, Muaammer Gözalan, Tİjyen Doray, Yalın Tolga, Erol Yeşilyaprak, ,İhsan Özenç.

Dünyayı Kurtaran Adam

Cüneyt Arkın’ın başrolünde oynadığı Dünyayı Kurtaran Adam filminin yönetmeni Çetin İnançtır.

İki Türk pilotu, gündelik bir görev sırasında bilinmeyen bir gücün çekim alanına giriyorlar ve uzay araçları bilmedikleri bir gezegene düşüyor. Bu gezegen şeytani büyücünün dünyayı ele geçirmeye çalıştığı çöl gezegendir.

Oyuncuları

Cüneyt Arkın (Murat), Aytekin Akkaya (Ali), Necla Fide (Kraliçe), Hüseyin Peyda (Bilgin), Hikmet Taşdemir (Sihirbaz), Füsun Uçar (Bilgin’in kızı). Aydın Haberdar (Yaratık), Mehmet Uğur (Yaratık), Kadir Kök (Yaratık), Yadigâr Ejder (Yaratık), Sönmez Yıkılmaz (Robot Yaratık), Nihat Yiğit (Barda Dayak Yiyen Adam)

Şeytan

Uyarlama yapımları hayli seven Türk sineması, Şeytan filmini ise 1973 senesinde perdeye sunulan Exorcist filminden uyarlamıştır. Yönetmeni, Metin Erksan’dır. Türk sinemasının ilk korku filmlerinden olan Şeytan, içine şeytan girmiş bir kız ile bu kızın imam ve doktor tarafından kurtarılmasını anlatıyor.

Oyuncuları

Gül rolü ile Canan Perver, Tuğrul Bilge rolü ile Cihan Ünal, Gül’ün annesi rolü ile Meral Taygun, Cinci rolü ile Agah Hün, Polis şefi rolü ile Erol Amaç’tır.

Drakula İstanbul’da

Bram Stoker’in Dracula romanından esinlenilen Drakula İstanbul’da küçük bütçe ile çekilmiş filmlerdendir. Filmde sarımsak ve tabut ya da kazık gibi vampir alamet-i farikaları yer alır.

Oyuncuları

Kont Drakula rolü ile Atıf Kaptan, Güzin Arsoy rolü ile Annie Ball, Azmi rolü ile Bülent Oran, Şadan rolü ile Ayfer Feray, Turan rolü ile Cahit Irgat, Münir Ceyhan, Kemal Emin Bara, Osman Alyanak ve Eser Tezcan, Kadri Ögelman

Kilink Uçan Adama Karşı

Türk sinemasının süper kahramanıdır. Superman’e alternatif olan karakterin rakibi ise Kötü Adam Klink’tir. Film 48 dakika sürer ve başrollerinde Gencer ile Pervin Par oynar.

Oyuncuları

Hüseyin Peyda,  Enver Dönmez, Aynur Aydan, Cahit Irgat, Feridun Çölgeçen, İrfan Atasoy, Sevinç Pekin, Mine Soley’dir.

Tarkan

Tarkan, çizgi romandan uyarlanan bir bilim kurgu filmi olup seri hâlinde çekildi. Serinin ilk filmi 1969 yılında çekildi. Kurtlar tarafından büyütülen Tarkan’ın nasıl bir savaşçıya dönüştüğünün anlatıldığı bir filmdir. Tarkan’ın yönetmeni Tunç Başaran’dır.

Oyuncuları

Oktay Durukan, Moris, Dündar Aydınlı, Kayhan Yıldızoğlu, Mümtaz Ener, Lale Belkıs,  Eva Bender, Kartal Tibet, Kamran Usluer

Sevimli Frankenştayn

Ölümsüzlüğü bulmak için çalışılan deneyler ile korkunç bir yaratık yaratan bilim adamının hikâyesini anlatan bir filmdir. Türk uyarlaması olduğu için işin içine bir miktarda mizah ekleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda Nejat Saydam oturuyor.

Oyuncuları

Tugay Özatay, İlhan Hemşeri, Mualla Fırat, Yüksel Gözen, Savaş Başar, Sevda Karaca, Bülent Kayabaş

Badi

Uyarlanan ve çok sevilen filmlerin bir diğeri ise Badi’dir. Yönetmenliğini Zafer Par’ın üstlendiği bu filmde, uzaydan İstanbula gelen bir yaratığın, Ali isimli bir çocuğun yanında kalması ve aralarında ki dostluğun anlatıldığı bir filmdir.

Oyuncuları

Pembe Mutlu, Orhan Çağman, Cengiz Sayhan, Tolga Sönmez, Serdar Sayhan,

Uçan Daireler İstanbul’da

Uzun yıllardır hemen herkesin hayli merak ettiği konuların başında gelen uzaya karşı, Türk sineması da kayıtsız kalmamıştır. Rakip gazetelerde sürekli UFO haberleri yayımlanıyorken Kaşar ile Şapşal isimli iki gazeteci, güzel haber yapamadıkları gerekçesi ile uyarılır. Haber arayışına girdiklerinde ise Merih’ten gelen uzay aracı rasathanenin bahçesine iniş yapar ve film başlar.

Oyuncuları

Özcan Tekgül, Zeki Alpan, Türkan Şamil, Halide Pişkin, Zafer Önen, Sadettin Erbil, Semiramis Göze, Sadri Karan, Turgut Pasiner, Hakkı Ruşen

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.