1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türk Turizmini Bekleyen Büyük Tehlike
Türk Turizmini Bekleyen Büyük Tehlike

Türk Turizmini Bekleyen Büyük Tehlike

2020 yılı için ekonomik verilerde beklentiler son derece olumlu iken, bu senenin Türk turizmi için rekorlar senesi olacağı ön görülüyordu.

A+A-

Fakat Çin’in Wuhan kentinden görülmeye başlayan ve oldukça hızlı bir şekilde yayılan ölümcül Corona virüsü Türk Turizmi için büyük bir risk oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada virüsün dünya geneline yayılma riskinin oldukça fazla olduğu ifade edilirken yaşanacak olası bir salgının geçmiş yıllarda görülen salgınlara göre çok daha fazla yıkıcı etkiye sahip olacağı ve uzun süreli olabileceği ön görülüyor.

Bu durumun gerçekleşmesi durumunda ise 2020 yılının yaz aylarında dünya genelinde turizmin durma noktasına gelebileceği belirtiliyor. Eğer Corona virüsü dünyayı tehdit edecek çapta bir salgına dönüşürse ve bu salgın yaz aylarına kadar devam ederse dünya genelinde Turizm hareketliliğinin yüzde 70 oranında azalabileceği uyarısı yapılıyor.

Salgın Olursa Ülke Turizminde Kayıp Çok Büyük Olabilir

Dünya Sağlık Örgüt tarafından yapılan açıklamada olduğu gibi ölümcül Corona virüsü dünya geneline yayılır ve salgın boyutuna ulaşırsa bundan turizm anlamında en çok etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olacağı düşünülüyor.

Turizmde rekorlar yılı olması beklenirken yaşanacak bu kaybın ekonomi ve cari açık üzerinde de oldukça olumsuz bir durum yaratacağı düşünülüyor. Bunun önüne geçmek ve olası bir salgının Türkiye’ye uğramaması için oldukça yoğun önlemlerin alınacağı ve turistik bölgelerde önlemlerin daha da arttırılacağı tahmin ediliyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.