1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türk Futbolu Avrupa'nın en çok zarar eden ülkesi oldu
Türk Futbolu Avrupa'nın en çok zarar eden ülkesi oldu

Türk Futbolu Avrupa'nın en çok zarar eden ülkesi oldu

UEFA tarafından bu yıl 11’incisi açıklanan kıta ülkelerinin finansal raporunda Türk futbolu açık ara Avrupa liglerini en çok zarar eden ülkesi oldu.

A+A-

UEFA tarafından son 11 yıldır aralıksız açıklanan ve Avrupa futbolunun finansal röntgeninin çekildiği ‘’ Avrupa Kulüp Futbolunun Görünümü’’ isimli 132 sayfalık raporda Türk futbolunun içene düşmüş olduğu dar boğaz bir kez daha ortaya çıktı. Sunula bu raporda hem Türk futbolu hem de kulüplerimiz ile ilgili birçok finansal bilgi yer aldı.

Özellikle 2018 yılında yaşanan kur farkının da etkisiyle ülke futbolu toplamda Avrupa’nın en çok zarar eden ligi oldu. 218 yılında toplamda 263 milyon Euro zarar eden Türk futbolu zirvede açık ara yer alırken bu zararın 125 milyon Euro’luk kısmının kur farkından kaynaklandığı bilgisi verildi. Türkiye’nin dibi gördüğü listede yılık karının 382 milyon avroya çıkaran İngiltere ligi ilk sırada yer aldı.

Fenerbahçe Avrupa’nın En Borçlu 7. Takımı Oldu

UEFA tarafından açıklanan raporda en dikkat çekici ve takımlarımız için en olumsuz noktalardan biride takımlarımızın borç yükünde gerçekleşti.Fenerbahçe 364 milyon Euro borcu ile Avrupa’nın en çok borcu olan 7. takımı oldu.

Ayrıca Fenerbahçe’nin toplam borcu ile yıllık geliri karşılaştırmasında 3 kat gibi son derece olumsuz bir istatistikte yer aldı. Avrupa’nın en borçlu 20 futbol takımı içerisinde Fenerbahçe dışında 183 milyon avro borç ile Beşiktaş 15’inci, 175 milyon avro borç ile Galatasaray’da 17. sırada yer aldığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.