
Tüm Kadınlara karşılıksız 3.984 tl Ödenecek! E-devlet'ten Hemen Başvurunuzu Yapın!
E-Devlet'ten 7 ilde kadınlara karşılıksız 3.984 TL para ödemesi yapılacak! Başvuru şartları belli oldu.
E-Devlet üzerinden 7 ilde kadınlara karşılıksız 3.984 TL para ödemesi! Başvuru şartlaır belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen proje kapsamında kadın istihdamının önünün açılması amaçlanıyor. 20 asgari ücret tutarına kadar olan kısmı hibe edilen Women Up projesine E-Devlet üzerinden başvurabiliyorsunuz. Projenin yürütüldüğü iller ise; İstanbul, Ankara, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş olarak belirlendi.
7 ilde hanımlara karşılıksız 3.984 TL ödeme! Şartlar belli oldu! E-Devlet üstünden alınan başvurulara yoğun ilgi gösterilmeye başlandı. İstanbul, Ankara, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta toplam 4000 kişi bu projeden faydalanabilecek. Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen projeye başvurular 21 Şubat'ta başlamıştı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, hanım istihdamını artırmak ve hanım çalışanların kayıt dışı istihdamının önüne geçmek için Avrupa Birliği (AB) destekli "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" hayata geçiriliyor.
Proje kapsamında, kadın işverenlere, ilave hanım istihdamı için işçinin işverene maliyetinin yüzde 65'ini geçmemek suretiyle en çok 320 avro bağışlama verilecek. Söz mevzusu tutar 2022 için 3 bin 984 lira 44 kuruş olacak. Proje, belirlenen kriterlere gore 7 ilde uygulanacak.
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) tarafınca finanse edilen, kadın girişimciliği ve kayıtlı hanım istihdamının desteklenmesini hedefleyen projenin tanıtım toplantısı bir otelde düzenlendi.
Toplantıda konuşan SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, bayanların ailenin temel direği olduğu belirterek, "Toplumsal yaşamın her kademesinde, her zaman önemli roller üstlenen hanımlarımız, üstün fedakarlık duygusu arasında icra ettikleri çalışmalarla ülkemizin her açıdan kalkınmasında büyük hisse sahibi olmuşlardır." dedi.
Son yıllarda bizim ülkemizde kadın istihdamının büyük artış yakaladığını anlatan Aydin, bu artışı dünya standartlarının üstüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Aydin, SGK'nin kayıt dışı istihdamla savaşım konusunda rehberlik ve bilgilendirme çalışmaları ile risk odaklı ve veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler yaptığını ifade ederek, "Kayıtlı işçi çalıştıran
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, hanımlara yönelik projeler için önemli miktarda fon kullandıklarını dile getirerek, "Bakanlık olarak kadınlarımızın iş gücüne katılımı ve istihdamına ilişik hedeflerin ana politikalarını 'milli istihdam stratejisi' çerçevesinde yürütüyoruz. Bakanlığımızın sunmuş olduğu teşvik ve destekler sayesinde bugün kadın istihdamımız 9,5 milyona ulaşmıştır." diye konuştu.
Erkan, proje yardımıyla hem kayıtlı hanım istihdamının ve hanım girişimciliğinin artmasının hem de kadın işverenlere ilişik işletmelerin süreklilik kazanmasının beklendiğini söylemiş oldu. "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nden İstanbul'da 1000, Ankara'da 900, Samsun'da 500, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta 400 olmak suretiyle toplamda 4000 kadın işveren ve bu işletmelerin işe almış olduğu 4000 hanım işçi faydalanacak.
İşverenler tarafınca hibe başvuruları e-Devlet üstünden alınacak. İstenen kriterleri sağlayan işverenler, kesin kayıt için proje kapsamında oluşturulan ofislere yönlendirilecek.
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği iş birliği içinde geliştirilmiş olan ve SGK tarafından 20 asgari ücret tutarına kadar hibe desteği verilen Women Up projesine başvuru yapmak isteyen hanım girişimcilerin sağlamaları ihtiyaç duyulan şartlar şöyleki belirlenmiştir:
Şirket açılışının 2012 yılından ilkin yapılma olması, şirketin ortaklı kurulmuş olması halinde en az iki ortağın hanım olması
Son bir yıldaki personel sayısına artı bir hanım personelin daha eklenmesi ve personel sayısının en az 9 olmasıv
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.