1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Tüm emeklileri etkileyen yasa belli oldu! Maaşlara 300 TL’nin üzerinde ek zam yapılacak… İntibak yasası geliyor mu?
Tüm emeklileri etkileyen yasa belli oldu! Maaşlara 300 TL’nin üzerinde ek zam yapılacak… İntibak yasası geliyor mu?

Tüm emeklileri etkileyen yasa belli oldu! Maaşlara 300 TL’nin üzerinde ek zam yapılacak… İntibak yasası geliyor mu?

Milyonlarca emekli vatandaşı çok yakından ilgilendiren intibak yasası aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından onaydan geçti. Yaklaşık olarak beş milyonun üzerinde emekli vatandaşı ilgilendiren durum ile maaşlarda düzenlemeler yapılacak. Bu durum karşısında en yüksek ve en düşük maaşlar ne kadar olacak?

A+A-

Geçtiğimiz süreçlerde 2000 yılından daha önce emekli olan vatandaşlar için intibak düzenlemesi gelmişti. Şimdi de aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından 2020 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için kabul edildi. Peki ödemeler ne zaman olacak ve maaşlara ne zaman yansıtılacak?

İntibak düzenlemesinde son durum…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklama sırasında intibak yasası için 355 TL tekliflerinin sunulduğu, fakat korona virüs süreçlerinde yaşanan ekonomik durumlardan dolayı sadece bayram ikramiyeleri verilecek olduğunu aktardı. Ardından korona virüs süreçlerinin kalkması ile beraber emeklilere intibak yasası için merakla beklenen müjdeleri vereceğini anlattı. Maaşlarda çeşitli yansımalar yapılacak.

Promosyon ödemeleri ile beraber emekli vatandaşların maaşlarında düzenlemeler zorunlu görüldüğü için düzenlemeler gelmeye devam ediyor. İlerleyen süreçlerde planlamalar sayın Cumhurbaşkanına da sunulacak. TÜED kapsamında gündeme gelen ve artık emekliler için sonuca ulaşan intibak yasasında maaşlara ne zaman yansıtılacak merak ediliyor.

2000 yılından önce ve sonra emekli olan vatandaşların maaşlarında meydana gelen farkları kapatılması hedefleniyor. Yapılacak promosyon ödemelerin üstüne eklenen ödemeler ile bunlar kapatılmaya çalışılacak. Gelen açıklamalar kapsamında maaşlarda 55 ve 355 TL arasında farkların olacağı gözleniyor. Korona virüs süreçlerinin ardından hemen başlayacak gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.