1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Tüm emekliler için sürpriz açıklama! 3252 ile 4298 TL sürpriz ödeme geliyor. Kimsenin beklemediği anda gelen ödemenin detayları…
Tüm emekliler için sürpriz açıklama! 3252 ile 4298 TL sürpriz ödeme geliyor. Kimsenin beklemediği anda gelen ödemenin detayları…

Tüm emekliler için sürpriz açıklama! 3252 ile 4298 TL sürpriz ödeme geliyor. Kimsenin beklemediği anda gelen ödemenin detayları…

Memur ve memur emeklileri için temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranları yüzde 3 ilave ve enflasyon oranları devreye girerek yapılacak. Bu zamana kadar gelen zam yüzdeleri açıklanan enflasyon oranlarına bakılacak olduğu zaman yüzde 5,45 seviyesine kadar çıktı.

A+A-

Memur ve memur emeklileri için temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranları yüzde 3 ilave ve enflasyon oranları devreye girerek yapılacak. Bu zamana kadar gelen zam yüzdeleri açıklanan enflasyon oranlarına bakılacak olduğu zaman yüzde 5,45 seviyesine kadar çıktı. Buna paralel olarak gelen enflasyon oranları tahminlerine göre de maaşlara gelecek zammın yüzde 7,66 seviyesine kadar çıkacak olduğu ön görülüyor.

Memur ve memur emeklileri için temmuz ayı içerisinde yüzde üç ilave zam ile beraber enflasyon oranları ile beraber maaşlara zam gelecek. Şu zamana kadar gelen zam yüzdeleri açıklanan enflasyon oranlarına bakılacak olduğu zaman yüzde 5,45 seviyesine kadar çıktı. Buna paralel olarak gelen enflasyon oranları tahminlerine göre de maaşlara gelecek zammın yüzde 7,66 seviyesine kadar çıkacak olduğu ön görülüyor. Bu duru karşısında memurlarda aile yardımları da dahil edilerek maaşlar 3993 TL seviyesinden 4210 TL seviyesine kadar artacak olduğu ön görülüyor. Memur ve emeklileri için temmuz ayında gelecek zam oranlarına bir de çifte zam geleceği müjdesinin verilmesi yüzleri güldürdü. Hakem kurulundan gelen karara bakılacak olduğu zaman 2021 yılı içerisinde enflasyon oranlarına ek olarak yüzde 3 zam oranı ile beraber enflasyon farkları da eklenmiş olacak.

Emekli maaşlarında son durum…

Temmuz ayında emekli vatandaşların maaşlarına gelecek olan zam oranları yılın ilk altı ayında meydana gelen enflasyon oranlarındaki fark ile beraber yüzde 3 olacak. Yüzde üçün üzerine çıkan kısımlar fark olarak gözlenecek. 2021 yılının ilk dört ayına ait açıklanan enflasyon oranlarına bakılacak olduğu zaman yüzde 5,45 olduğu gözleniyor. Mayıs ve haziran ayları içerisinde meydana gelen değişiklikler de gözler önüne alınınca bu verilerin daha çok artış göstermesi bekleniyor. Kesin olan oranların netlik kazanması için 4 Temmuz günü bekleniyor. 4 Temmuz günü 10:00 da açıklanacak haziran enflasyon oranı ile beraber memur ve memur emeklilerinin maaşlarına gelecek zam oranlarının netlik kazanmasına yardımcı olacak. Temmuz ayında enflasyon oranlarının beklenti anketine bakılacak olduğu zaman yüzde 4,66 oranında artış göstermesi bu sayede maaşlara gelecek zam oranlarının yüzde 7,66 seviyesine kadar artış göstermesi ön görülüyor.

Mayıs ayına kadar açıklanan enflasyon oranlarına bakılacak olduğu zaman en düşük memur emekli maaşları 3020 TL seviyesinden 3185 TL seviyesine kadar artacak olduğu ön görülüyor. Bir yandan da beklenti anketi içerisinde ön görülen tahminlerin meydana gelme durumu söz konusu olursa en düşük emekli maaşları 3252 TL seviyesine kadar artış gösterecek. Bu zamana kadar meydana gelen enflasyon oranları ile beraber en düşük memur maaşları aile yardımları eklenmeden 3993  TL seviyesinden 4210 TL seviyesine kadar artış gösterecek. Enflasyon oranlarının yüzde 7,66 seviyesinde olması bekleniyor. Bu beklenti meydana gelirse de en düşük memur maaşları 4298 TL olacak. Yüzde 7,66 oranında maaş zammı söz konusu olursa eş yardımı 406 TL olurken 0 ila 6 yaş arasında olan çocuklar için 90 TL, 6 yaş üzerinde çocukları olanlar için 45 TL verilecek. Bu anlarda eşleri çalışmayan memurlar için 585 TL aile yardım ödemesi verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.