1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Tüm Araç Sahiplerini ilgilendiren Haber! 1083 TL Para Cezası Uygulanacak! Sayılı Günler Kaldı…
Tüm Araç Sahiplerini ilgilendiren Haber! 1083 TL Para Cezası Uygulanacak! Sayılı Günler Kaldı…

Tüm Araç Sahiplerini ilgilendiren Haber! 1083 TL Para Cezası Uygulanacak! Sayılı Günler Kaldı…

Psikoteknik Değerlendir Merkezi Başkanlık görevinde olan Cengizhan Kutlu her sürücünün 40 gün içerisinde psikoteknik belgesi alması gerektiğini açıkladı.

A+A-

Kutlu oluşan trafik kazalarının önlenmesinde bilimsel olarak ölçüm yapabilen tek sistemin psikoteknik değerlendirme testi sisteminin olduğunu vurgulayarak, testten çıkan sonuca göre risk grubunda olan ve araç kullanmaması gereken bireylerin tespit edildiği ve bu sayede olası trafik kazalarının önüne geçileceğini açıkladı. Kutlu şoförleri en kısa sürede belgeyi almaları konusunda uyardı.

26 Haziran 2020 tarihinde psikoteknik belge denetimleri uzatılarak her sürücünün alması için bir şans sunulmuştu. Uzatılan süreye rağmen belgeyi almak için başvuruda bulunmayan şoförlerin en kısa sürede başvuru yapması gerektiğini açıklayan Kutlu aksi takdirde 40 gün içerisinde raporu almayan şoförlere 1083 TL idari para cezası uygulanacağını belirtti. Korona virüs tedbirleri nedeni ile oluşan sokma çıkma yasağından ötürü psikoteknik belge denetimleri yıl sonuna kadar uzatılmıştı.

Denetime Sayılı Günler Kaldı

Kutlu denetimlerin başlatılmasına 40 günden daha az bir süre kaldığını belirterek daha bu belgeyi almayanların, geçmiş dönelerde belgesi iptal edilenlerin, E-devlet ya da E-nabız üzerinde psikoteknik değerlendirme raporu olmayan tüm sürücülerin bu yılın sonuna kadar bu belgeyi almalarının şart olduğunu açıkladı.

Kutlu kurum ya da kuruluşların çalıştırmış olduğu şoförlerde bu belgeyi gerekli görmediklerinden ötürü belge alan şoför sayısında oldukça fazla azalma olduğunu, denetim olmadığından dolayı insanların bu belgeyi almadığını, denetimin yapıldığı zamanlarda bu belgeye sahip kişi sayısı yüzde 28 iken denetimin yapılmadığı zamanlarda ise bu oranın yüzde 7’lere kadar düştüğünü ifade etti.

Kutlu İçişleri Bakanlığının pandemi sürecinde insanların mağdur olmaması adına psikoteknik rapor denetimlerini biraz daha ileriye aldığını, test ücretinin ise yalnızca 170 TL olduğunu ve 5 yıl boyunca geçerliliğini sürdürdüğünü dile getirdi. Kutlu son olarak ise şoförlerin raporu almazsak işimizden oluruz korkusu ile testlere gelmediklerini fakat sakin herhangi bir günde gelen tüm şoförlerin bu testleri oldukça kolay ve basit bir şekilde geçebileceğini de açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum