1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Trabzonspor'un Efsane Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı Hayatını Kaybetti! Ahmet Suat Özyazıcı Kimdir, Neden Öldü?
Trabzonspor'un Efsane Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı Hayatını Kaybetti! Ahmet Suat Özyazıcı Kimdir, Neden Öldü?

Trabzonspor'un Efsane Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı Hayatını Kaybetti! Ahmet Suat Özyazıcı Kimdir, Neden Öldü?

Trabzonspor'un efsanevi teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı, 87 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Ahmet Suat Özyazıcı kimdir, neden öldü? Cenazesi hangi camiden kaldırılacak?

A+A-

Trabzonspor'un efsanevi teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı, 87 yaşında hayatını kaybetti. Özyazıcı, Trabzonspor'u 4 kez lig şampiyonluğuna, 4 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'na, 2 kez Başbakanlık Kupası'na ve 3 kez Türkiye Kupası'na taşımıştı.

Bordo-mavili takım tarafından yapılan açıklamada, "Kulübümüze 4 Lig Şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve 2. Lig şampiyonluğu dahil birçok kupa kazandıran efsanevi teknik direktörümüz Ahmet Suat Özyazıcı'yı kaybettik. Yakınlarına, sevenlerine, camiamıza ve futbol ailesine başsağlığı diliyoruz." denildi.

Özyazıcı'nın uzun bir süredir evinde tedavi gördüğü belirtilen oğlu Hakan Özyazıcı, babasının akşam saatlerinde vefat ettiğini açıkladı.

İSKENDER PAŞA CAMİSİ'NDE DEFNEDİLECEK!

Hakan Özyazıcı ayrıca, Ahmet Suat Özyazıcı'nın cenazesinin yarın öğle namazından sonra İskenderpaşa Camisi'nde defnedileceğini kaydetti.

AHMET SUAT ÖZYAZICI KİMDİR?

Ahmet Suat Özyazıcı 1936 yılında Trabzon'da doğdu ve evli 4 çocuk babasıdır. Futbol kariyerine 1954 yılında Yolspor'da başladı ve daha sonra İdmanocağı'nda oynamaya devam etti. Askerlik nedeniyle Ankara Havagücü Takımı'nda yer aldı. Kendisine futbolun her türlü teknik ve taktiğini uygulayabilme yeteneği nedeniyle "Brezilyalı" lakabı verildi.

Ahmet Suat Özyazıcı, Trabzon'da 1936 yılında dünyaya geldi ve evliydi, dört çocuğu vardı. Futbola 1954 yılında Yolspor'da başladı ve daha sonra İdmanocağı ve Ankara Havagücü gibi takımlarda oynadı. Futbolculuk döneminde, uygulamaya yatkınlığı nedeniyle kendisine "Brezilyalı" lakabı takıldı. Profesyonel kariyerine 1967 yılında Trabzonspor'da başladı ve 1969'da futbol yaşamını sonlandırdı.

İlk antrenörlük deneyimini 1970 yılında Trabzonspor'da yardımcı antrenör olarak yaşayan Özyazıcı, 1971 yılında Trabzonspor Genç Takımı'nın başına geçti ve takımı Karadeniz Bölge Şampiyonu yaptı. 1972-1973 sezonunun ikinci yarısında Trabzonspor'un başına geçerek ilk yılında şampiyonluğu kaçırdı, ancak ikinci sezonunda Trabzonspor'u şampiyon yaparak 1. Lig'e çıkardı. Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak Anadolu futbol ihtilalini gerçekleştirerek şampiyonluğu Anadolu'ya taşıdı ve Trabzonspor'da 4 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ve 2. Lig şampiyonluğu kazandı.

Trabzonspor dışında Bursaspor ve Sarıyer'i de çalıştıran Özyazıcı, Sarıyer'i Balkan Şampiyonu yaptı. Ahmet Suat Özyazıcı’nın görevde bulunduğu dönem içerisinde Trabzonspor 18 kupa kazandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.