1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Torba yasaya giriyor! SSK BAĞ-KUR 4a 4b 4c emeklileri artık bu parayı ödemelerine gerek kalmayacak! İşte Ayrıntılar!
Torba yasaya giriyor! SSK BAĞ-KUR 4a 4b 4c emeklileri artık bu parayı ödemelerine gerek kalmayacak! İşte Ayrıntılar!

Torba yasaya giriyor! SSK BAĞ-KUR 4a 4b 4c emeklileri artık bu parayı ödemelerine gerek kalmayacak! İşte Ayrıntılar!

Türkiye'de milyonlarca emekli Meclis'ten çıkacak kararı bekliyor. Torba yasaya eklenen kritik madde ile emeklilerin de sırtında yük olan o borçların da tamamen silinmesini sağlayacak. Birçok SSK'lı ve emekli de biriken sağlık borçları...

A+A-

Türkiye'de milyonlarca emekli Meclis'ten çıkacak kararı bekliyor. Torba yasaya eklenen kritik madde ile emeklilerin de sırtında yük olan o borçların da tamamen silinmesini sağlayacak. Birçok SSK'lı ve emekli de biriken sağlık borçları sebebiyle de hastaneye gidemiyor. Meclis'e gelen torba yasaya eklenen o madde ise herkese ışık oldu. Yasaya son dakika eklenen madde sonrası sağlık borçları sebebiyle de tedavi olamayanlara da 1 yıl ücretsiz tedavi olma hakkı da veriliyor.

İşsiz kalması sebebiyle de sigorta primlerini ödemeyen vatandaşlar da af niteliğinde ki bu maddeye de umudunu bağladı. Torba yasa taslağında ki 54. madde de GSS prim borcu olan vatandaşları da kapsıyor. Madde biriken borçların faizi ile birlikte silinmesi anlamına geliyor.

GSS AFFI KİMLERİ KAPSAYACAK?

Torba Yasa'ya eklenecek olan mini af düzenlemesiyle beraber de 1 Ocak 2014 tarihinden önce Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanları yakından ilgilendiriyor.

SGK ya da Bağ Kur sigortası ödenmediği durumlarda, işsiz kalınan dönemlerde vatandaşlar, sağlık hizmeti alabilmek için her ay GSS primi ödemekle mükellef kılınıyor.

SGK'ya ödenmemiş GSS prim borçlarını da vatandaşlardan kurum tarafından da icra yoluyla alabiliyor. GSS borcu olan vatandaşlar da devlet hastanelerinde de sadece acil servise gitmeleri durumunda da ücretsiz tedavi alabilecek ve poliklinik hizmetlerden de ücretsiz tedavi alamayacak.

GSS BORÇLARI ÖDENMEZSE NE OLACAK?

GSS prim borçları da zamanında ödenmemesi durumunda da Sosyal Sigortalar Kurumu haciz işlemi başlatabilir, biriken alacaklarını icra yoluyla tahsil edilebilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.