1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Torba yasadan iyi haber! Kredi, Banka ve daha bir çok yenilikler devreye girdi
Torba yasadan iyi haber! Kredi, Banka ve daha bir çok yenilikler devreye girdi

Torba yasadan iyi haber! Kredi, Banka ve daha bir çok yenilikler devreye girdi

Tüketici hakları konusunda birçok değişikliğin yaşanmasını sağlayacak olan 7247 sayılı ‘’Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’’ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunuyor.

A+A-

Tüketici hakları konusunda birçok değişikliğin yaşanmasını sağlayacak olan 7247 sayılı ‘’Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’’ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunuyor. Yeni yasanın hükümlerine göre, uzaktan abonelik sistemi ve abonelik iptalinde faks zorunluluğu ortadan kaldırılmış bulunuyor. Özellikle bu tür işlemlerin aksatılması sonucunda önemli mağduriyetler yaşayan vatandaşların merak ettiği tüm ayrıntılar haberimizin devamında yer alıyor.

Artık Abonelik İptallerinde Faks Çekmek Zorunlu Değil

Onaylanarak yürürlüğe giren yeni torba yasa ile birlikte iptal etmeyi düşündüğünüz aboneliklerinizi iptal etmek veya yeni abonelikler edinmek çok daha kolay hale geliyor. Uygulamaya konulan yasa sayesinde kullanıcılar temassız bir şekilde uzaktan abonelik işlemlerini gerçekleştirerek sözleşmelerini iptal etme veya yenileme imkânına sahip olacak. 7247 sayılı torba yasa abonelik işlemleri dışında farklı işlemlerin de daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlıyor.

Uzaktan Kredi ve Banka Kartı Sözleşmesi Yapılabilecek

Yeni yasa ile banka ürünlerine erişim de kolaylaşıyor. İsteyenler artık banka kartı ve kredi kartı gibi ürünlere yönelik olarak ihtiyaç duyulan sözleşmeleri uzaktan iletişim araçlarıyla yapabilecek Buna göre banka ile karşılıklı görüşme yoluyla yapılabilen birçok işlem herhangi bir fiziksel temasa gerek duyulmadan gerçekleştirilebilecek. Müşteriler bu tür işlemlerde belge veya ıslak imza kullanmaksızın banka tarafından gerekli görülen belgeleri onaylayarak işlemlerin yürürlüğe girmesini sağlayabilecek.

Abonelik iptallerinde yaşanan sorunlar da yeni yasanın çıkmasıyla birlikte ortadan kalkacak. Bilindiği gibi önceki dönemlerde sahip olunan aboneliklerin iptali için ilgili firmaya faks gönderme zorunluluğu bulunuyordu. Yeni çıkan yasa ile faks çekme dönemi tarihe karışıyor. Artık aboneler herhangi bir yazılı talep göndermeyeceği gibi, taleplerini faks ile göndermek zorunda da kalmayacak ve abonelik iptalleri teknolojik imkânlar kullanılarak uzaktan yapılabilecek.

Yeni çıkan torba yasa bu tür konularda yaşanan sorunları tamamen ortadan kaldıracağı gibi, işlemlerin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılabilmesine de olanak sağlayacak. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte vatandaşlar her türlü hizmet türüne çok daha hızlı ve kolayca erişim sağlayabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum