1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den son dakika kararı: Aylık 360 TL taksitle ev satışları başladı…
TOKİ’den son dakika kararı: Aylık 360 TL taksitle ev satışları başladı…

TOKİ’den son dakika kararı: Aylık 360 TL taksitle ev satışları başladı…

TOKİ tarafından 2021 yılında da uygun fiyatla ev sahibi olmak için avantajlı satışlar gelmeye devam ediyor. Aylık sadece 360 TL taksit ile konut edindirme hakları TOKİ resmi web adresi üzerinde yayına alındı.

A+A-

TOKİ tarafından 2021 yılında da uygun fiyatla ev sahibi olmak için avantajlı satışlar gelmeye devam ediyor. Aylık sadece 360 TL taksit ile konut edindirme hakları TOKİ resmi web adresi üzerinde yayına alındı.

Tam 35 farklı ilde yapılacak satışlar için aylık hane gelirleri 5 bin TL altında olan, asgari ücretli, dar gelirli ya da emekli vatandaşlar yararlanabilecekler. TOKİ açık satış yöntemi ile yapılacak satışlarda vatandaşlar satış olacak illeri ve tüm detayları araştırmaya başladı. TOKİ hakkında merak edilen tüm açık satış ile ilgili detayları sizler için derledik.

Çekiliş ya da kura olmadan yapılacak satışlar için iller, evlerin boyutu, ödenecek peşinat tutarları ve taksit ödemeleri belli oldu. Tüm detaylar TOKİ resmi internet sitesinde yayına alındı.

Karabük TOKİ ev satışları…

Karabük merkez sınırlarında yapılan 1144 tane konutun tam 249 tanesini TOKİ ile satışa çıkarma müjdesini verdi. Evlerin 137 adeti 2 + 1 olarak yer alırken geri kalanlar da 3 + 1 olarak satılacak. 11 ila 22 Ocak tarihleri arasında yapılan başvurular sonucunda 18 bin 177 TL den başlayan peşinat ödemelerini yapan vatandaşlar 151 bin 479 TL den başlayan fiyatlar ile ev sahibi olabilecekler.

Niğde TOKİ konut satışları…

Niğde Altunhisar kapsamında yapılan 32 adet konut 2 + 1 ve 3 + 1 olarak satışlarda yerini alırken başvuru süreçleri 4 ila 8 Ocak tarihleri arasında olacak. 14 bin TL peşinat ödemesi başlangıç miktarı olurken aylık 570 TL den başlayan taksitler ile 116 bin 736 TL den başlayan fiyatlar ile ev sahibi olma fırsatları geliyor.

TOKİ konut satış başvuru şartları…

TOKİ konut satış başvuru şartları açıklandı. Bunlar;

  1. TC vatandaşı olmak
  2. Satın alınacak konutların olduğu illerde en az 1 yıldır ikamet etmek ve buradaki nüfuslara kayıtlı olmak
  3. Başvuran kişinin en az 25 yaşında olması
  4. Hanedeki aylık gelirleri en fazla 2 bin 600 TL olması
  5. Daha önce TOKİ den ev almamış olmak ya da TOKİ kredileri kullanmamak
  6. TOKİ başvurusu yapan vatandaşların çocukların ya da eşlerinin evleri olmaması şartları aranır.

TOKİ başvuruları nasıl yapılır?

TOKİ açık satış duyurularının gelmesinin ardından vatandaşlar başvuruların nasıl yapılacağını merak etmeye başladı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar buraya tıklayarak gerekli adımları doldurabilir, uygun şartlarda olan başvuru adımlarını tamamlayabilir. Bunun ardından Ziraat Bankası ya da Halkbank ile peşinat ödemesi yaparak açık satış içerisinde yerini alabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.