1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den öncelikli ev müjdesi: Maaş, SGK primleri gibi durumların yanı sıra 25 bin TL ek kazanç…
TOKİ’den öncelikli ev müjdesi: Maaş, SGK primleri gibi durumların yanı sıra 25 bin TL ek kazanç…

TOKİ’den öncelikli ev müjdesi: Maaş, SGK primleri gibi durumların yanı sıra 25 bin TL ek kazanç…

Bedelli haricinde askere gidecek olan vatandaşlar için çarpıcı açıklamalar geldi. Hükümet kanadından belirlenen altı aylık askerlik dönemlerini yerine getirenler, görevleri altı aylık sürecin daha çok dışına uzatılırsa bu anlarda en az 16 bin 772 TL ödeme alabilecekler. Bir yandan da sınır bölgeler içerisinde yer alan vatandaşların 24 bin 924 TL seviyesine kadar çıkacak olması da dikkatleri...

A+A-

Bedelli haricinde askere gidecek olan vatandaşlar için çarpıcı açıklamalar geldi. Hükümet kanadından belirlenen altı aylık askerlik dönemlerini yerine getirenler, görevleri altı aylık sürecin daha çok dışına uzatılırsa bu anlarda en az 16 bin 772 TL ödeme alabilecekler. Bir yandan da sınır bölgeler içerisinde yer alan vatandaşların 24 bin 924 TL seviyesine kadar çıkacak olması da dikkatleri çekiyor. SGK prim ödemeleri yapılırken TOKİ kapsamında öncelikli olarak ev alabilmek için yeterli olacak. Bir yandan da askeri sınavlarda yer alacaklar için ek puan avantajları kapıda.

Askerlik sistemi 26 Haziran 2019 tarihi içerisinde değişmişti. Yeni sistem ile beraber artık zorunlu olarak belirlenen askerlik dönemleri 6 aya kadar indi. Gelen yeni sistem içerisinde askerlik çağında olan gençler için vatani sürelerini doldurmuş olanların 6 aylarını tamamladıktan sonra görev sürelerini 6 ay daha uzatmak isterlerse ek özel imkanlar geliyor.

İhtiyaçlara göre belirlemeler yapılacak…

Gençler tarafından büyük bir ilgi gösterilen askerde kalma seçeneklerinin sunmuş olduğu avantajlardan bir tanesi de aylık gelir ile beraber sigorta fırsatları oluyor. Devamını düşünen vatandaşlar için de atılan kariyer adımı olarak görülüyor.

Bunlara ek olarak 6 + 6 olarak askere girmiş olan gençlere de askerlik görevleri bitti an TSK kanadından ihtiyaç olma durumu ile isteklere bağlı bir şekilde 6 ay uzatma gibi durumlar da meydana geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.