1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den müjdeli açıklama! 6 ilde başvurular için geri sayım başladı: 3,5 hafta sonra uygun fiyatlarıyla tam 1029 daire satışı…
TOKİ’den müjdeli açıklama! 6 ilde başvurular için geri sayım başladı: 3,5 hafta sonra uygun fiyatlarıyla tam 1029 daire satışı…

TOKİ’den müjdeli açıklama! 6 ilde başvurular için geri sayım başladı: 3,5 hafta sonra uygun fiyatlarıyla tam 1029 daire satışı…

TOKİ aracılığı ile sıfır konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için tam 1029 dairenin uygun fiyatlar ile satışa sunulacak olduğuna dair açıklamalar gelmeye başladı. TOKİ kapsamında ev almak isteyen vatandaşlar için gelen müjdeli haberler ile 6 ilde vatandaşların adeta bayram havasına girmesine neden oldu.

A+A-

TOKİ aracılığı ile sıfır konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için tam 1029 dairenin uygun fiyatlar ile satışa sunulacak olduğuna dair açıklamalar gelmeye başladı. TOKİ kapsamında ev almak isteyen vatandaşlar için gelen müjdeli haberler ile 6 ilde vatandaşların adeta bayram havasına girmesine neden oldu. Çoğu ilde biten başvuru sürecinin ardından bu altı ilde devam eden başvuru süreçleri için de oldukça düşük peşinat ödemeleri ile beraber düşük taksit ödemesi ve uzun vade süreçleri ile kredi imkanları verilecek. TOKİ satışa sunmuş olduğu daireler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Satışa sunulan dairelerin yer aldığı iller ise;

  1. Bitlis
  2. Balıkesir
  3. Bolu
  4. Burdur
  5. Giresun
  6. Kırıkkale olarak açıklandı

Bu altı ilde tam 1029 daire oldukça düşük faiz oranları ile satışa sunulacak. Vatandaşlar bu süreçler içerisinde aylık taksit ödemelerinin ne kadar olduğunu ve kaç ay taksit ödemeleri ile verilecek olduğuna dair çarpıcı açıklamalara yer verdi.

6 ilde vatandaşların rahat bir nefes alması ve sıfır ev sahibi olabilmeleri için biri birinden farklı imkanlar sunulmaya devam ediyor. Bu anlarda vatandaşlar tüm detayları öğrenmek için araştırmalarına başladı. Yaşanan bu zorlu süreçler içerisinde geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından gelen açıklama ardından 9 farklı ilde konut satışlarının 180 ila 240 ay vade imkanları ile satışa sunulduğu dikkatleri çekmişti. Kura şartı ya da çekiliş durumları olmadan 1029 konut daha oldukça düşük peşinat ödemesi ve uygun taksit ödemeleri ile vatandaşlar için satışlara sunulacak.

Satış hakkında detaylar belli oldu…

TOKİ tarafından konut satışlarının yapılacak olduğu iller açıklandı. Bu açıklamalar sırasında;

  1. Bitlis
  2. Balıkesir
  3. Bolu
  4. Burdur
  5. Giresun
  6. Kırıkkale olarak açıklandı

Bu altı il içerisinde satışlar için başvuru süreci hız kesmeden devam ediyor.

Alt gelirler için başvuru şartları…

Proje üzerinde vatandaşların başvurularını yapabilmeleri için detaylar belli oldu. Başvuru yapacak olan kişilerin;

  1. TC vatandaşı olmak
  2. En az 25 yaşında olmak
  3. Satışların yapılacak olduğu il ya da ilçe sınırlarında nüfusa kayıtlı olarak en az bir yıldır ikamet etmek ya da projelerin olduğu illerde nüfusa kayıtlı olma şartı aranır. Fakat şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ya da yetim kategorisinde yer alan kişilerin başvuru yapabilmek için projelerin olduğu illerde en az üç yıldır ikamet etmek ya da il nüfuslarına kayıtlı olmaları şartı aranıyor.
  4. Daha önce TOKİ kredisi ya da konut almamış olmak gerekir. Fakat şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ya da yetim kategorisinde yer alan kişiler bu gruba dahil edilmez.
  5. Başvuru yapacak olan kişilerin kendileri, eşleri ya da velayetinde olan çocuklarında müstakil konut ya da kat mülkiyetlerinin bulunmama şartı aranır. Fakat şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ya da yetim kategorisinde yer alan kişiler bu grup içerisinde yer almaz.
  6. Aylık hane içerisine gelen gelirlerin en fazla 6500 TL olması
  7. Bir hanede yaşamına devam eden kişilerden sadece bir kişinin başvuru yapması  şartları aranır.

Bunların yanı sıra bir yandan da kategorilere göre başvuruların yapılacak olduğu açıklandı.

  1. İlk kategorisi içerisinde şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ya da yetim olan kişiler
  2. İkinci kategori içerisinde ise en az yüzde kırk ve üzerinde engeli olan kişiler
  3. Üçüncü kategorisi içerisinde emekli olan vatandaşlar
  4. Dördüncü kategori içerisinde diğer alıcı adayları olacak şekilde kategori adımları yapılacak ve başvurular buna göre değerlendirme sırasına alınacak.

Başvuru sırasında gerekli olan belgeler

TOKİ başvurusu yapacak kişilerin belge hazırlaması gerekir. Hazırlanacak olan bu belgeler ise;

  1. Başvuru sahiplerine ait TC kimlik kartı, ehliyet ya da pasaport fotokopisi
  2. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ya da yetim kategorisinde yer alan kişilerin kredi kullanımlarına göre TC emekli sandıklarından alacak oldukları hak sahiplik belgeleri
  3. Engelli olan vatandaşların kimlik fotokopileri ile en az yüzde kırk oranında engelleri olduğuna dair belge
  4. Emekli olan vatandaşların SGK tarafından alınan emekli kimlik belgeleri gerekirken belgeleri çıkmayan kişilerin emekli olduklarını gösterecekleri belgeleri teslim etmesi gerekir.

Kura çekiliş yöntemi ile yapılacak işlemler ile ev sahibi olunacak. Fakat şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ya da yetim kategorisinde yer alan kişilerin öncelikleri kura durumu ile belirlenmiş olacak. Engelli olan vatandaşlar için satışa çıkarılan evlerin yüzde beşi kadar kısmı verilirken emekliler için de yüzde yirmi beşlik oranı verilecek. Geri kalan kısım da diğer kişilere kura ile satılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.