1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den müjde! Evi olmayanlara aylık 350 TL taksitle ev verilecek… Dar gelirli aileler ve emekliler yaşadı…
TOKİ’den müjde! Evi olmayanlara aylık 350 TL taksitle ev verilecek… Dar gelirli aileler ve emekliler yaşadı…

TOKİ’den müjde! Evi olmayanlara aylık 350 TL taksitle ev verilecek… Dar gelirli aileler ve emekliler yaşadı…

TOKİ’den yeni bir ucuz konut imkanı geldi. On binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren sadece 350 TL taksit ödemeli konut satışları başladı. Özellik ile de dar gelirli aileler ve emekliler için müjdeli haberler geliyor.

A+A-

E devlet üzerinden yapılan başvurular ile birçok ilde ucuz toki kampanyası başladı. Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından toplu konut idare başkanlığı tarafından birçok vatandaş 350 TL taksit ile ev sahibi olacak. Peki, kimler TOKİ konut satışlarından hangi illerde yararlanabilecekler? İşte TOKİ konut satışları hakkında merak edilen detaylar…

Aylık 350 TL taksit ile konut satışları başladı. Tam 35 farklı şehirde on binlerce vatandaşı çok yakından ilgilendiren konut satışları yeniden başladı. Açık satış imkanlarını araştıranlar TOKİ web sitesinden ev sayış ilanlarına başvurabilecekler.

Aylık 360 TL taksitle konut sahibi olabileceksiniz. TOKİ evi olmayanlar için fırsatları sunmaya devam ediyor. Asgari ücretle istihdam eden vatandaşlar rahat edecekler.

TOKİ başvuru şartları neler?

  1. TC vatandaşı olmak
  2. Başvuru yapılacak illerde en az bir yıldır ikamet etmek
  3. TOKİ’den ev almamış ya da TOKİ kredisi kullanmamış olmak
  4. Kişilerin kendi, eş, velayetinde olan çocukların tapularında kayıtlı taşınmazlarının olmaması
  5. En az 25 yaşında olmak
  6. Aylık gelirin 3600 TL olması ( İstanbul ili için 3100 TL )

TOKİ başvuruları nasıl yapılır?

TOKİ tarafından açık satış ilanları yayına alındı. Toki.gov.tr adresinden ilana alınan satışlarda aranan şartlara uygun olan vatandaşlar anlık olarak başvuru yapabilecekler. Gerekli şartları yerine getirmeleri durumunda sadece 350 TL taksit ödemesi yaparak konut sahibi olma fırsatları geliyor.

TOKİ açık satış duyurularında son dakika…

TOKİ açık satış araştırması yapan vatandaşların toki.gov.tr adresi üzerinden yayına alan evlere sahip olacaklar. Kura ya da çekiliş şartı olmadan satışlar yapılacak. Taleplere göre duyurular her ne kadar 6 ayda bir yapılsa bile daha erkene çekilebiliyor.

TOKİ açık satış yöntemi ile ev sahibi olma…

TOKİ tarafından gelen açık satış yöntemleri sırasında başvuru yapanlar başvuru sırasına göre ev sahi i olacaklar. Bunun için Halkbank ya da Ziraat Bankasına gerekli peşinat ödemesi yapılmalıdır. Her ne kadar vatandaşlara konut çıksa bile peşinat ödemelerini yapmazlarsa bu süreçlerde iptal olacak ve bir başkasına devredilecektir.

TOKİ ihale yöntemi ile nasıl ev sahibi olunur?

Toki ihale yöntemi ile ev sahibi olmak için çekiliş şartı ortadan kalkacak ve açık arttırma yöntemleri ile satışlar yapılacak. Vatandaşlar ihale başlamadan önce başvuru yaparak ihaleye katılması gerekir. İhale sırasında satılan evler için en yüksek teklifi vermek gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.