1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den Müjde! Dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olabilecek…
TOKİ’den Müjde! Dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olabilecek…

TOKİ’den Müjde! Dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olabilecek…

TOKİ ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli aileler için duyuruda bulundu. TOKİ tarafından kura ya da koşul şartı bulunmadan çekiliş şartları da olmadan herkese ev sahibi olma imkanları veriliyor. TOKİ aracılığı ile satışa alınan konutların hangi illerde yer alacağı ve başvuruların nasıl olacağını sizler için araştırdık.

A+A-

240 ay taksitle konut satışları

TOKİ asgari ücretli vatandaşlar için özel olarak tam 240 ay vadeli bir şekilde konut satışlarına devam ediyor. Açık satış ilanları ile beraber resmi internet sitesi üzerinde çekiliş gibi bir kural olmadan yayına alındı. Fakat düşük gelirli olan ailelerden istenen belirli koşulların da yerine getirilmesi gerekir. Şu an TOKİ 240 ay vadeli taksitler ile beraber ev alma haklarını elde edecekler. TOKİ aracılığı ile açık satış yöntemleri tercih edilerek satış yapılacak iller;

  1. Balıkesir,
  2. Tokat,
  3. Çorum,
  4. Afyon,
  5. Sivas,
  6. Kütahya,
  7. Denizli,
  8. Balıkesir olarak da belirlendi.

TOKİ taksitli ev satış başvuruları nasıl ve nereden yapılacak?

Düşük gelirli aileler ya da asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için kura gibi bir şart olmadan açık satış yöntemleri ile beraber konut satış projeleri hız kesmeden yerini alıyor. Tam 8 il içerisinde satışa çıkarılan evler için başvurular Ziraat Bankası ya da Halkbank şubeleri ile de kabul edilecek. TOKİ tarafından; 1 + 1, 2 + 1, 3 + 1 olarak farklı tip ve boyutlarda ev satışları da devam ediyor. TOKİ tarafından yapılacak her projenin duyuruları da resmi sayfalarında yer almaya devam ediyor. Yapılan duyuruların kapsamında ise satılan her konut için başvuru tarihlerinden başvurularının hangi bankalara yapılacak olduğuna; şube ve satış fiyatlarına kadar her şeyi içerir.

Kira öder gibi ev sahibi olmak…

TOKİ tarafından satışa çıkarılan proje kapsamında 108, 120 ve 180 ay olarak üç farklı ödeme taksitlendirmesi de bulunuyor. Bir vatandaş adeta kira öder gibi düşük fiyatlar ile ev sahibi olmak için hakları da elde ediyor. TOKİ’den satılık ev alternatiflerinden yararlanmak isteyen vatandaşların konut satışlarının devam ettiği illerde ikamet etme şartları bulunuyor. Fakat tescilli bir şekilde kendilerine ait konutlarında da yer almaması gerekir. Ev sahibi olan vatandaşların ucuz konut satışları için başvuru yapma hakları yer almıyor. Yapsalar bile incelemeler sırasında ret  verilecek, satışlara dahil edilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.