1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den Dar gelirli ailelere büyük jest! 140 Bin TL’ye 240 Ay vadeyle herkes ev sahibi olabilecek, başvurular başladı!
TOKİ’den Dar gelirli ailelere büyük jest! 140 Bin TL’ye 240 Ay vadeyle herkes ev sahibi olabilecek, başvurular başladı!

TOKİ’den Dar gelirli ailelere büyük jest! 140 Bin TL’ye 240 Ay vadeyle herkes ev sahibi olabilecek, başvurular başladı!

2021 yılında TOKİ tarafından dar gelirli aileler için konut alma olanağı sunulacak. TOKİ konuyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Peki konut kuraları ne zaman düzenlenecek? Bu olanaktan faydalanan kişilerin aylık ödemeleri ne kadar olacak?

A+A-

2021 yılında TOKİ tarafından dar gelirli aileler için konut alma olanağı sunulacak. TOKİ konuyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Peki konut kuraları ne zaman düzenlenecek? Bu olanaktan faydalanan kişilerin aylık ödemeleri ne kadar olacak?

Düşük gelirli vatandaşların konut alma şansını arttırmak amacıyla atılan adımlara bir yenisi ekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, düşük gelirli vatandaşlar için yeni konutların üretimine devam edeceklerine dair bir açıklama yaptı. Devam eden 272 bin konutun olduğunu söyleyen Bakan Kurum, başlayacak 80 bin konutun da bulunduğunu açıklamalarına ekledi. Buna göre toplamda 350 bin konut sayesinde birçok düşük gelirli vatandaş ev sahibi olabilecek.

Kentsel dönüşümlerde merkezi insana alarak afetlere hazır konut inşa ettiklerini ifade eden Bakan Kurum, dar gelirli vatandaşlar için yeni sosyal konut inşa ettiklerini belirtti. Ekolojik koridorlar ve millet bahçeleri ile yeşil alanları genişlettiklerini, bölgesel ve yerel eylem planlarının hazırlandığını da sözlerine ekleyen Bakan Kurum, bütün inşa projelerinin enerji verimli, sıfır atık uyumlu ve akıllı bina özellikleri ile donatılmış olduğunu ifade etti.

TOKİ Konut Başvurusu Nereden Yapılabilir?

TOKİ konut satışlarını öğrenebilmek için e-devlet ya da TOKİ web sitesinin satış ve duyuru bölümüne bakmak gerekmekte. Bunların yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, açık arttırma yöntemi ile birlikte 31 şehirde 133 konut ve 21 ilde 107 iş yerini satışa çıkarmış bulundu.

TOKİ Konut Satış için Gerekli Koşullar

  • T. C. Vatandaşı olmak
  • Başvuru yapılacak olan il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak
  • Başvuru yapan kişinin yaşının en az 25 olması
  • TOKİ’den daha önceden ev almamış olmak
  • Başvuru yapacak kişinin kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu kişilerin evlerinin olmaması
  • İstanbul içerisinde haneye giren gelirin maksimum 3100, diğer illerde ise 2600 TL olması

TOKİ başvuru için belirlenen şartlar yukarıdaki belirtildiği gibidir.

TOKİ Konut Satışı Başvuruları Ne Şekilde Yapılacak?

Başvurular Toki.gov.tr üzerinden yapılacak. Fakat gerekli şartları yerine getiren kişiler başvuru yapabilecek. Başvuru formu, Bakanlık tarafından belirlenen süre içerisinde teslim edilmek zorundadır. Açık satışlar, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden yapılacak. Konut satışları için 240 ay, iş yeri satışları için ise 60 ay vade seçeneği sunulacak.

TOKİ Projelerinin Başlama Tarihi Nedir?

Yılbaşının ardından yani 2021 tarihinde 81 şehirde tam 100 bin konut yapılacak. Konutların 1,5 yıl içerisinde bitmesi planlanıyor. Konutların fiyatları ise 140.000-210.000 TL arasında olacak. TOKİ konut fiyatları konusunda belirleyici olan husus ise yapıların özellikleri. Konutlar için alıcıların %10 oranında peşin ödeme yapması gerekmekte. Öte yandan 240 ay vade ve aylık 894 TL ödeme ile bu evlere sahip olmak mümkün.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.