1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den Büyük müjde! 2021 yılında tam 100 bin konut satışa çıkarılacak! Başvuru tarihi ve ayrıntıları belli oldu…
TOKİ’den Büyük müjde! 2021 yılında tam 100 bin konut satışa çıkarılacak! Başvuru tarihi ve ayrıntıları belli oldu…

TOKİ’den Büyük müjde! 2021 yılında tam 100 bin konut satışa çıkarılacak! Başvuru tarihi ve ayrıntıları belli oldu…

TOKİ'den müjdeli haberler gelirken 2021 yılında da hız kesmeden konut satışlarının devam edeceği ve bu sene konut projeleri kapsamında 100 bine adeta varılacak olduğu açıklandı.

A+A-

TOKİ tarafından müjdeli haberler gelirken 2021 yılında da hız kesmeden konut satışlarının devam edeceği ve bu yıl konut projeleri kapsamında 100 bin adeta varılacak olduğu açıklandı.

2020 Ocak ayından bu yana kadar alınan 100 bin TOKİ konut için başvurular başlamıştı. Peki, bu yıl ne zaman başvurular başlayacak merakla bekleniyor. Bu zorlu günlerde ucuz konut almak için neler yapmak gerekiyor?

Uygun fiyatlar ile TOKİ ev sahibi olabilmek için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Ev alma hayali ile yanıp tutuşan vatandaşlar 4 Ocak 2020 tarihinde Elazığ sınırlarında meydana gelen 6,8 depreminin ardından Sayın Cumhurbaşkanı tarafından gelen açıklama ile 100 bin olacağını öğrenmişti.

Başvurular ne zaman yapılacak?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından gelen açıklamaların ardından bir de çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum açıklama yapmış ve 100 bin konut satışı olacağını duyurmuştu. Açıklaması sırasında dar gelirli olan aileler de ev sahibi olabilsin diye tam 100 bin kişinin faydalanacak olduğunu bu konutların 81 ilde de yer alacağını dile getirmişti.

TOKİ başvuru şartları

TOKİ konut satış başvuru şartları belli oldu. Bu şartlara uygun olan vatandaşlar anlık olarak başvuru yapabilecek ve bu fırsatlardan yararlanma şanslarının sahibi olacaklar. Bunlar;

  1. TC vatandaşı olmak
  2. Başvuru yapılacak ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
  3. Başvuru yapanların en az 25 yaşında olması
  4. Aylık hane gelir miktarı İstanbul sınırlarında 3100 TL, diğer illerde 2600 TL olması
  5. Kişilerin eşlerinin, kendilerinin ya da çocuklarının üzerine kayıtlı konut olmaması

TOKİ konut başvuruları nasıl yapılır?

TOKİ çekiliş ve kura yöntemlerinin yanı sıra açık satış yöntemi ile hız kesmeden konut satışlarına devam ediyor. Belirli bir miktar ödenecek peşinatın yanı sıra düşük taksit ödemesi yapılacak satışlarda başvuru yapmak için sadece buraya tıklamak yeterli olacak. Ardından başvuruları olumlu sonuçlanan vatandaşlar anlık olarak yer alabileceklerdir.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.