1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den Borçlu Vatandaşlara Müjde! Ev Alanların Borçlarının Yüzde 20’si Silinecek…
TOKİ’den Borçlu Vatandaşlara Müjde! Ev Alanların Borçlarının Yüzde 20’si Silinecek…

TOKİ’den Borçlu Vatandaşlara Müjde! Ev Alanların Borçlarının Yüzde 20’si Silinecek…

TOKİ dar ve orta gelirli aileler için yardımlarına devam ediyor. Son gelen kampanya ile beraber borcunu daha erkenden ödeyen vatandaşlar yüzde yirmi indirim alacaklar. Yani yüz bin liralık borcu kapatanlara anında yirmi bin TL indirim olacak. 21 Ekim'de başlayacak başvurular ile birçok vatandaş ciddi anlamda rahat edecek.

A+A-

TOKİ avantajlarından kimler yararlanacak?

TOKİ borcu olan vatandaşlara müjde. TOKİ borcu olan vatandaşlar eğer kalan borçların tamamını kapatırsa tam yüzde yirmiye varan indirim uygulanacak.  Borçlarını bir an önce ödeyerek tapulara daha hızlı sahip olmak isteyen vatandaşlar TOKİ tarafından düzenlenen bu kampanyalar ile alıcılara yönelik hakların sahibi oluyor. Bu yıl içerisinde de gelen kampanya hala son hızı ile devam ediyor.

2020 yılı adına Mayıs ayı itibari ile getirmiş olduğu bu uygulama ile beraber yoğun ilgiyi görmesinden dolayı tarihleri 21 Ekim'e kadar da uzatmayı ön gördü. İlk kampanya Mayıs ayında olurken ekime kadar devam eden ikinci kampanyası oluyor. Peşin ödeme yapmayı tercih eden vatandaşlar kalan borcun tamamını bir anda ödemeyi seçerler ise de yüzde yirmi indirimli ödeme yapacaklar. 21 Ekim tarihi ile başlayan bu kampanyanın 19 Kasım tarihine kadar sürmesi de bekleniyor. Başvuru yapacak olan vatandaşların anlaşmalı olan bankalara şahsen yapmaları gerekecek. İşte merak edilen tüm detayları...

Kampanya kimleri kapsayacak?

Gelen kampanya ile bir anda borcunu bitirmek ve tapuyu üzerine almak isteyenler yararlanma hakkına sahip olacak. İlla tamamı bitmek zorunda olanlar değil bir de yüzde yirmi beşlik kısmı bitecek olan vatandaşlar da yararlanabilecek. Yani totale bakılacak olduğu zaman borçların yüzde yirmi beşlik kısmı kapanan ve daha üzerinde olan vatandaşların yararlanma hakları bulunuyor. Haklardan yararlanmak isteyen vatandaşların indirim uygulaması kapsaması ile beraber projelerde yer alan konut ve iş yerleri alıcılarından, başvuru süreçleri itibari ile TOKİ içerisinde ödemek ile yükümlü oldukları emlak vergisi gibi herhangi bir borcun da yer almama şartı isteniyor.

Kredi kullanım imkanları neler olacak?

Kampanya satışları 2019 yılından bu yana kadar haziran ayının sonuna kadar devam etmesi ile beraber geri ödeme taksitleri ile beraber başlamıştı. 2020 yılında taksit sayıları eğer 12 ve daha üzerinde olursa da haklardan yararlanılmayacak. 19370 kişi mayıs ayında yararlanmasının ardından toplamda 165 milyon 274 bin TL değerinde ödemeler yapıldı.

Ne kadar ödeme yapılacak?

TOKİ  içerisinde ne kadar borç varsa yüzde indirimli olarak ödemeler gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.