1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TOKİ Uygun Taksitli Konut Şartları Nedir? TOKİ'ye Kimler Başvuru Yapabilir? İşte Merak Edilenler
TOKİ Uygun Taksitli Konut Şartları Nedir? TOKİ'ye Kimler Başvuru Yapabilir? İşte Merak Edilenler

TOKİ Uygun Taksitli Konut Şartları Nedir? TOKİ'ye Kimler Başvuru Yapabilir? İşte Merak Edilenler

TOKİ tarafından 25 şehirde satışa sunulan uygun taksitli konut şartları nelerdir sorusu son günlerin en çok merak edilen sorularının başında geliyor.

A+A-

TOKİ tarafından geçtiğimiz günlerde 25 şehirde satışa sunulan uygun peşinat ve taksit oranına sahip konutlar vatandaşlarda büyük bir heyecana sebep olduğu görülüyor.

TOKİ tarafından 25 şehirde satışa sunulan konutlar büyük bir ilgi görürken ev sahibi olmak isteyenler hangi şartlarda bu konutlara başvurulabileceğini merak ediyor.

Öncelikle konutlarının satışa sunulduğu 25 şehirden bazılarında sadece alt gelir grubu için 2+1 konutlar bulunurken, bazı şehirlerde ise sadece 3+1 konut satışı yapılıyor.

Projeleri Başvuru Şartları

TOKİ tarafından sunulan bu uygun peşinat ve taksitli evler için ilk olarak belirli bir oranda peşinat ödemesi gerekiyor. Bu anlamda peşinat miktarları projeden projeye göre değişiyor. Yüzde 10’den başlayan peşinatlar bazı projelerde yüzde 20’ye kadar çıkabiliyor.

Bu anlamda ödenmesi gereken en düşük peşinatlar 7 bin ile 10 bin TL arasında değişiyor. 2+1 evler için taksitler 375 TL’den başlarken, 3+1 evler için ise taksitler 706 TL’den başlıyor ve 240 ay vadeye kadar taksit yapılabiliyor.

TOKİ tarafından satışa sunulan evlerin bulunduğu 25 il ise; Ankara, Kırıkkale, Afyon, Bolu, Kırşehir, Bursa, Kütahya, Çankırı, Aydın, Malatya, Niğde, Tunceli, Bitlis, Denizli, Rize, Gümüşhane, Hatay, Gaziantep, Kars, Kayseri, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Balıkesir, İzmir olarak sıralanıyor.



 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.