1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ Müjdeyi verdi! 2021 yılında 35 şehirde uygun fiyatlı konut satışı yapılacak… Başvuru şartları belli oldu!
TOKİ Müjdeyi verdi! 2021 yılında 35 şehirde uygun fiyatlı konut satışı yapılacak… Başvuru şartları belli oldu!

TOKİ Müjdeyi verdi! 2021 yılında 35 şehirde uygun fiyatlı konut satışı yapılacak… Başvuru şartları belli oldu!

TOKİ konut satışları için müjdeli haberler her geçen gün gelmeye devam ediyor. Aylık hane geliri 5 bin TL ve altında olan vatandaşlar TOKİ başvurusu yaparak anlık olarak çekilişe katılarak ev sahibi olabilecek. 2021 yılı için ön görülen plan tam 35 farklı ilde yüzlerce konut satışı yapılarak, vatandaşların ev sorunu çözülecek.

A+A-

Peki, TOKİ konut satışları için başvurular nasıl yapılacak ve aranan şartlar nelerdir? Sizler için TOKİ konut satışları hakkında merak edilen tüm detayları bir araya getirdik.

Çevre ve şehircilik bakanlığından TOKİ konut satışları için resmi internet sitesinden bilgiler gelmeye devam diyor. On binlerce vatandaşın 2021 yılında ev sahibi olabilmesi için tam 35 farklı şehirde on binlerce hane satışının yapılacağı açıklandı. https//www.toki.gov.tr/ adresinden yayına alınan bilgilerin tam olarak incelenmesi gerekir. Burada belirlenen şartlar ve başvuru adımlarına göre vatandaşlar 35 ilde on binlerce hanenin sahibi olabilecekler. Peki, TOKİ konut satışları için başvurular nasıl yapılacak ve aranan şartlar nelerdir? Sizler için TOKİ konut satışları hakkında merak edilen tüm detayları bir araya getirdik.

TOKİ konut satışları için aranan şartlar nelerdir?

  1. TC vatandaşı olmak
  2. Başvuru yapılan ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
  3. TOKİ üzerinden daha önce ev almamak
  4. Kişinin kendisi, eşi ya da bakmak ile yükümlü oldukları kişilerin evi olmaması
  5. Başvuru yapan kişinin en az 25 yaşında olması
  6. İstanbul içinde en fazla 3100, diğer illerde haneye giren miktarın en fazla 2600 TL olması şartları aranır.

TOKİ konut satışları için başvurular nasıl yapılacak?

https://www.toki.gov.tr/ adresi ile yayına alınan ilanlar için Ziraat ya da Halkbank üzerinden başvuru yapılması, ön ödemelerin yapılması gerekir. Gereken süreçler içerisinde başvuru formlarının doldurulmuş olması ve peşinatların ödenmiş olma şartı aranır. Bu form ve dekontlar ile vatandaşlar başvuru yapabilecek.

TOKİ konut açık satışları nasıl yapılacak?

TOKİ konut satışları için açık yöntemlere başvuran vatandaşların başvurma sıralarına bakılır. Bu durumda eğer gerekli şartlar sağlanıyorsa ev sahibi olabilecekler. Açık satışlar için Halkbank ve Ziraat Bankalarından başvuru yapılması gerekir. Hane satışları için 240 ay vade uygun görülürken iş yeri satışları için 60 ay vade uygun görülür. Her yıl altı ayda bir yapılan duyuruları takip etmek gerekir.

TOKİ konut satışlarında ihale yöntemi…

Çevre ve şehircilik bakanlığı TOKİ konut satışları için genelde çekiliş yapılmıyor. Bu yüzden genel olarak vatandaşlar açık satış yöntemlerine dahil oluyor.

Fakat ihale ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ihale başlamadan önce başvuru yapması gerekir ve ardından başvuru anında ihaleye katılması gerekir. İhale ile TOKİ konut satışları sırasında kim en yüksek teklifi verirse o evin sahibi olur.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.