1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ Başvuruları Başladı! 58 İlde Eş Zamanlı Ev Satışı Yapılacak, Başvuru Tarihi Belli Oldu…
TOKİ Başvuruları Başladı! 58 İlde Eş Zamanlı Ev Satışı Yapılacak, Başvuru Tarihi Belli Oldu…

TOKİ Başvuruları Başladı! 58 İlde Eş Zamanlı Ev Satışı Yapılacak, Başvuru Tarihi Belli Oldu…

TOKİ 28 ilde ev satışı gerçekleştirecek. İhale ile açık arttırmaya sunulacak olan ev satışlarının haricinde, kurum tarafından 57 il üzerinde işyeri satışı da yapılacak. Taksitle ödeme imkanı sunulacak olan ev satışlarına başvurular yapılıyor. Açıklama yapıldığı andan itibaren ev sahibi olmak isteyen başvuru yapabiliyorlar.

A+A-

Şubat’ta ev sahibi olmak isteyen kişiler için TOKİ’den güzel haber geldi. TOKİ tarafından birçok ilde ev ve işyeri satışı yapılacak. TOKİ resmi sitesi tarafından ilan edilen satışlar için toplamda 58 şehirde 145 ev, 19 şehirde ise 57 işyeri taksitli olarak satılacak. Açık arttırma usulü yapılacak olan satışlara kişiler başvuru sağlayabilecekler.

145 Ev Satışı Gerçekleştirilecek

TOKİ tarafından resmi olarak gerçekleştirilen duyuruda 145 evin satışının gerçekleştirileceği belirtildi. Şubat ayının son iki haftası içerisinde yapılacak olan ev satışlarında açık arttırma uygulanacak. Açık arttırma için başvuru yapan kişiler, ihalenin olduğu gün açık arttırmada yer alacaklar. Açık arttırma içerisinde ev için yüksek fiyatı teklif eden kişiler ise ev sahibi olmaya hak kazanacaklar.

Hangi Şehirlerde Ev Satışı Yapılacak?

TOKİ tarafından ev satışları iki ayrı günde gerçekleştirilecek. İlk etabı 16 Şubat’ta yapılacak olan satışın, ikinci etabı ise 17 Şubat’ta yapılacak.

İlk etap için; Samsun, Niğde, Mersin, Kocaeli, İstanbul, Düzce, Bursa, Balıkesir, Afyonkarahisar, Trabzon, Uşak, Tekirdağ, Sakarya, Muğla, Manisa, Kastamonu, Edirne, Denizli, Bilecik ve Aksaray’da TOKİ satışları yapılacak.

İkinci etap için; Tokat, Şanlıurfa, Sivas, Sinop, Nevşehir, Adana, Ardahan, Ankara, Çorum, Gaziantep, Eskişehir, Kars, Hatay, Karabük, Muş, Malatya, Konya ve Kayseri’de satışlar yapılacak.

TOKİ tarafından yapılan duyuruda kişilerin ev satın alması için 1/4 kadar bedeli peşin ödemesi, geri kalanının ise 120 ay taksitle ödenmesi yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.