1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. TikTok’tan Tarihi Başarı! En çok İndirilen 2. Uygulama Oldu
TikTok’tan Tarihi Başarı! En çok İndirilen 2. Uygulama Oldu

TikTok’tan Tarihi Başarı! En çok İndirilen 2. Uygulama Oldu

Sosyal medya platformlarının kıyasıya bir rekabet yaşadığı günümüzde TitTok uygulaması 2019 yılında en çok indirilen 2. uygulaması olarak tarihi bir başarı yakaladı.

A+A-

Ülkemizde ve dünya genelinde en çok eleştirilen hatta bazı ülkelerde yasaklanması bir gündemde olan TikTok’un önlenemez yükselişi devam ediyor. 2019 yılı Google Play ve AppStore verilerine göre TikTok 2019 yılında 700 milyon indirilme sayısını aşarak dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’u geride bıraktığı görüldü.

Uygulamanın oldukça fazla eleştirilmesine ve uygulamadan nefret eden kişi sayısının oldukça fazla olmasına rağmen yakalanan bu başar gerçek anlamda taktire şayan görülüyor.

Hatta AppStore indirme sayıları dikkate alındığında 2019 yılının uygulaması TikTok oldu. Eğer uygulamanın popülerliği aynı derecede devam edersen 2020 yılının en çok indirilen uygulamasının TikTok olabileceği ifade ediliyor.

İlk Sırada WhatsApp Var

2019 yılında hem Google Play hem de AppStore indirilme toplamları dikkate alındığında dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın 850 milyon indirilme ile ilk sırada yer aldığı görülüyor.

Son iki yıl hariç ilk 10 sırada yer bile almayan TikTok uygulaması 2018 senesinde listeye 4. Sırada girerek büyük ses getirirken bu sene ikinci sıraya kadar yükseldiği görüldü.

Uygulamanın özellikle Avrupa’da oldukça popüler hale geldiği görülüyor. 2019 yılının en çok indirilen ilk 10 uygulamasında ise sırasıyla Messenger, Facebook, İnstagram, Likee, SHAREit, Youtube, Snapchat ve Netflix yer aldığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.