1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. TikTok İle Yayınlanan Anket Olay Yarattı! TikTok Yasaklanacak Mı?
TikTok İle Yayınlanan Anket Olay Yarattı! TikTok Yasaklanacak Mı?

TikTok İle Yayınlanan Anket Olay Yarattı! TikTok Yasaklanacak Mı?

Çin merkezli olan bir şirketin mobil sosyal medya uygulaması olan TikTok hakkında ilginç iddialar öne sürüldü. Buna ek olarak en çok kullanılan ülkelerden birine tamamen yasaklandı. Bu kapsamda yapılmış olan Telegram anketinde kullanıcıların görüşleri alındı. İşte habere ilişkin diğer detaylar…

A+A-

Çin merkezli olan bir şirketin mobil sosyal medya uygulaması olan TikTok hakkında ilginç iddialar öne sürüldü. Öne sürülen bu iddialara göre şirket, Türkiye’de de 30 milyon kullanıcısı olan TikTok uygulamasının kullanıcılardan topladıkları bilgileri Çin Hükümeti’ne satıyor. Buna ek olarak en çok kullanılan ülkelerden birine tamamen yasaklandı. Bu kapsamda yapılmış olan Telegram anketinde kullanıcıların görüşleri alındı. 

Dünya üzerinde toplamda 800 milyonu aktif olmak üzere 2 milyar kişi TikTok uygulamasını kullanıyor. Bu uygulama oldukça uzun bir süredir sosyolojik yapısı nedeniyle tartışmaların odak noktası haline geldi. Ancak yaşanan gelişmelerin ardından ilginç iddialar öne sürüldü. Bu iddialar bazında TikTok uygulamasının tarihin en büyük bilgi hırsızlığı projesi olduğu düşünülüyor.

TikTok Yasaklanacak Mı?

Öne sürülen iddialar ardından TikTok uygulamasının Hindistan’da yasaklanmasıyla birlikte ülkemizde de TikTok yasaklanacak mı sorusu birçok kişi tarafından soruluyor. 119 milyon ile en çok kullanıcıya sahip ülke olan Hindistan, bu uygulamanın bir ülkenin ulusal egemenliğini tehdit ediyor olması gerekçesiyle bu uygulamayı ülkede yasakladı.

Yapılan haberlerin ardından yasaklamanın Türkiye’de de yapılacağı düşünülüyor. Hindistan ve ABD ardından en çok kullanıcısı olan ülke olarak Türkiye bu sayıların nüfusa oranlanması halinde zirveyi alıyor. Bu kapsamda uygulamanın olası veri hırsızlığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Bu konuya ilişkin olarak nihai kararın çıkması bekleniyor.

Bilgi hırsızlığı haberleri ardından soruşturmanın başlatılması sürecinde Telegram kullanıcılarına yapılan anket kesinlikle sonuç bakımından şaşırtmıyor. Yapılan anket kapsamında her on kişiden dokuzu bu uygulamanın yasaklanmasını istiyor. Türkiye’de bu uygulamanın kullanıcı sayısının 28,6 milyon olması ardından yapılan ankette 4300 kişi oylama yaptı. Her yüz kişiden doksan ikisi de bu uygulamanın yasaklanmasını istedi.

 Son dönemlerde günden olan TikTok uygulaması yasaklanması haberleri bu uygulamanın bilgi hırsızlığında kullanıldığı haberleri ardından çıktı. Türkiye’de son dönemlerde sosyal medya düzenlemesi içerisinde yer alan maddelerden birisi olarak bu uygulamanın bilgi hırsızlığında kullanılıp kullanılmadığı 2 Temmuz tarihi itibariyle araştırılmaya başlandı.

Eğer bu haberler doğruysa 30 milyona yakın vatandaşın bilgileri Çin Hükümeti’ne satılıyor olabilir. Diğer sosyal medya şirketlerinin de veri depolama konusunda çok masum olmamalarıyla birlikte bu uygulamanın yasaklanıp yasaklanmayacağı son dönemde oldukça merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum