1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Temmuz Zam Kararları Açıklandı! En Düşük Emekli Maaşı İçin Yeni Düzenlemeler Gündemde!
Temmuz Zam Kararları Açıklandı! En Düşük Emekli Maaşı İçin Yeni Düzenlemeler Gündemde!

Temmuz Zam Kararları Açıklandı! En Düşük Emekli Maaşı İçin Yeni Düzenlemeler Gündemde!

Emeklilerin Temmuz Beklentisi: Enflasyon Farkı Maaşlara Nasıl Yansıyacak? Emeklilerin gözü kulağı, Temmuz ayındaki enflasyon farkının maaşlarına nasıl yansıyacağında. Bu merakın kaynağı, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un son paylaşımıyla şekillendi.

A+A-

Emeklilerin Temmuz Beklentisi: Enflasyon Farkı Maaşlara Nasıl Yansıyacak? Emeklilerin gözü kulağı, Temmuz ayındaki enflasyon farkının maaşlarına nasıl yansıyacağında. Bu merakın kaynağı, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un son paylaşımıyla şekillendi. Erdursun'un ortaya koyduğu yeni maaş tablosu, iktidarın emekliler için planladığı zam oranlarını da gün yüzüne çıkardı.

Geçen yıl Temmuz ayında aldığı yüzde 25'lik zam kararıyla gündeme gelen AKP iktidarı, bu artışı kök maaşlara yansıtarak en düşük emekli maaşını korumuştu. Ancak, son gelişmeler emeklilerin beklentilerini değiştiriyor.

İlk Aylık Zam Oranı Yüzde 49.25 Oldu

2024 yılının ilk ayında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yapılan zam oranı yüzde 49.25 olarak belirlendi. Bu rakam, Temmuz zammıyla ilgili tartışmaları hızlandırdı.

Erdursun'un açıklamasına göre, hükümetin Temmuz ayında Asgari Ücret-Emekli ve Memura yapmayı düşündüğü zam oranları şu şekilde:

  • SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %25
  • Memur ve memur emeklilerine %20
  • Asgari Ücrete ise %0 zam öngörülüyor

En Düşük Emekli Maaşı İçin Yeni Bir Düzenleme Gündemde

Ekonomistler, en düşük emekli maaşının bu Temmuz ayında da artırılmayacağını öngörüyor. Ancak, mevcut durumda sefalet maaşı seviyesine denk gelen 10 bin TL'nin, yüksek enflasyon karşısında artırılmaması durumunda milyonlarca emeklinin yaşamını zorlaştıracağına dikkat çekiyor.

Bu çerçevede, en düşük emekli maaşı için seyyanen bir artış öngörülmese de, yapılacak yasal düzenleme ile 10 bin liralık taban tutara yüzde 25 zam yapılması ve en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarılması gündemde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.