1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Temmuz Ayı Zam Oranları Belli Oldu! Memur ve Emeklilere Zam Oranı Ne Kadar Olacak?
Temmuz Ayı Zam Oranları Belli Oldu! Memur ve Emeklilere Zam Oranı Ne Kadar Olacak?

Temmuz Ayı Zam Oranları Belli Oldu! Memur ve Emeklilere Zam Oranı Ne Kadar Olacak?

Bağ-Kur ve SSK kapsamında olan emekli vatandaşlar son 6 aylık enflasyon oranına göre zam alacaklar. Memur ve memur emeklisi olan vatandaşlar ise Temmuz ayında %4 oranında zam alacaklar. Eğer son alt aylık enflasyon oran %4 oranını geçerse de bu fark memur ve memur emeklisi olan vatandaşların maaşlarına yansıtılacak.

A+A-

Temmuz ayı enflasyon zammı için emekli ve memur vatandaşların gözleri Temmuz ayındayken memur ve emeklilere zam oranı belli oldu. Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ikramiyelerini erken alan emekli vatandalar şimdi de yılın ikinci yarısında alacakları zam oranını merak ediyorlar.

Bu kapsamda Bağ-Kur ve SSK kapsamında olan emekli vatandaşlar son 6 aylık enflasyon oranına göre zam alacaklar. Memur ve memur emeklisi olan vatandaşlar ise Temmuz ayında %4 oranında zam alacaklar. Eğer son alt aylık enflasyon oran %4 oranını geçerse de bu fark memur ve memur emeklisi olan vatandaşların maaşlarına yansıtılacak.

Zamlı Emekli ve Memur Maaşları

Temmuz ayı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan bir tanesi de zamlı emekli ve memur maaşları ne kadar olacak konusu. Ekonomistlerin yapmış oldukları anketlere göre alt aylık enflasyon oranı %4.42’e yükselecek.

Böylelikle de SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar enflasyon oranında yani %4.41 oranında zam alırken memur ve memur emeklisi olan vatandaşlar da %4 zam üzerine %0.41 enflasyon farkını da alarak toplamda %4.41 oranında zam alacaklar.

Bu kapsamda emekli maaşlarına uygulanacak olan zam oranı enflasyon oranı da dikkate alınarak hesaplanır. Temmuz ayında yapılacak olan bu zamlar beraberinde kimin ne kadar maaş alacakları da belli oldu. İşte yeni maaşlar:

  • Bağ-kur emeklisi maaşları: 1784 liradan 1862 liraya,
  • 2000 yılından önce emekli olan SSK’lı maaşları 2111 liradan 2204 liraya,
  • Memur emeklileri maaşları: 2661 liradan 2778 liraya çıkacak.

Yapılacak olan zamlar beraberinde en düşük memur emeklisi aylığı 2778 liraya ulaşacak. Aile yardımı dışında memur maaşları ise en düşük 3517 liradan 3671 liraya çıkacak. Yapılacak olan bu zamların net oranları ise Temmuz ayında açıklanacak olan son altı aylık enflasyon oranı beraberinde açıklanacak.

Memur emeklisi olan vatandaşlara Temmuz ayında 1-5 Temmuz tarihleri arasında maaşları zamsız olarak verilecek. Ancak enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber emeklilere zam ardından aradaki fark Temmuz ayı içerisinde maaşlara yansıyacak. Memur vatandaşlar ise 15 Temmuzda maaşlarını zamlı olarak alabilecekler.

Enflasyon oranıyla zam alacak olan vatandaşlar son altı aylık enflasyon oranını merak ederken 2020 yılı itibariyle Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon belli oldu. Toplamda bu üç ay içerisinde %1.7 oranında bir enflasyon meydana geldi. Geriye kalan Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki enflasyonun da belli olmasıyla birlikte maaşlardaki zamlar net olarak belirlenecek.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.