1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Temel İhtiyaç  Kredisi İçin Başvuru Yapanlar Dikkat! Hükümetten Son Dakika Geri Ödeme Açıklaması Geldi…
Temel İhtiyaç  Kredisi İçin Başvuru Yapanlar Dikkat! Hükümetten Son Dakika Geri Ödeme Açıklaması Geldi…

Temel İhtiyaç  Kredisi İçin Başvuru Yapanlar Dikkat! Hükümetten Son Dakika Geri Ödeme Açıklaması Geldi…

6 ay geri ödemesiz olarak tam 10 bin TL ye kadar verilen kredi fırsatları için 0.49 faiz oranları ile işlemler yapıldı. Kısa süre önce, hükümet cephesi geri ödeme konunda açıklamada bulundu…

A+A-

 

Korona virüs süreçlerinin mart ayında ülkemizde hakim olması ile meydana gelen ekonomik zorluklar ardından kamu bankaları ve birçok özel banka tarafından vatandaşlara kredi fırsatları sunuldu. 6 ay geri ödemesiz olarak tam 10 bin TL ye kadar verilen kredi fırsatları için 0.49 faiz oranları ile işlemler yapıldı. Kısa süre önce, hükümet cephesi geri ödeme konunda açıklamada bulundu…

Bankalar içerisinden alınan son bilgilere göre Ziraat Bankası - Halkbankası ve Vakıfbank nisan ayı içerisinde sunmuş olduğu temel ihtiyaç kredileri adına ödemeler için geri adımların başladığını da dile getirdi.

3 - 5 - 7.5 ve 10 bin TL kredi alan vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor

Korona virüs ile gelen pandemi süreçlerinin ardından ilk günler içerisinde Hazine ve maliye bakanlığı tarafından farklı bir duyuru meydana geldi. Bakan Berat Albayrak, aracılığı ile gelen açıklamanın ardından temel ihtiyaç desteği kredi imkanlarının olacağına dair duyuru yapıldı. Tam 10 bin TL ye kadar 0.49 faiz oranları ile kredi verileceğine dair açıklama yapıldı.

5 bin altında geliri olan vatandaşlar

Temel ihtiyaç kredi imkanlarından yararlanmak isteyen vatandaşlarda aranan tek şart da gelir kısmı oldu. Vatandaşlar adına gelecek ikamet durumları sırasında eve beş bin TL altından daha az maaş geliyor ise o eve temel ihtiyaç kredi imkanları da verildi. 6 ay geri ödemesiz olarak verilen ve 36 ay vade ile sunulan krediler birçok vatandaşın imdadına yetişti.

6 y geri ödemesiz olarak sunulan büyük avantaj

Temel ihtiyaç kredisi kapsamı ile verilen seçeneğin en büyük avantajı tam altı ay boyunca geri ödemesinin olmayışı. Ücretsiz izne çıkan vatandaşlar adına yapılan bu seçenek büyük bir imkan doğurdu.

En büyük avantajlardan bir tanesi de 0.49 faiz oranı

Kredi tarafından sunulan en büyük avantajlardan bir tanesi de vatandaşlara sadece 0.49 faiz oranı ile fırsatların sunuluyor olmasıdır. Bu süreçlerde geçim zorluğu ile yüz yüze olan vatandaşlar ya da düşük geliri olan vatandaşların geri ödemede sorun yaşamalarına engel olmak için düşük faiz oranları ile imkanları verdi.

Kredi hakkında merak edilen tüm detaylar

Hazine ve maliye bakanlığı tarafından sosyal medya hesabı aracılığı ile yaptığı paylaşım sırasında kredi için tablo yardım ile bir açıklamada bulundu.

3  bin TL sürprizi ile karşı karşıya

Vatandaşlar için sunulan 5 - 7.5 ve 10 bin TL kredi fırsatları sunuldu. Fakat başvuru sırasında yapılan açıklamalarda bir anda 3 bin TL sürprizi verildi. Her ne kadar on binlerce kişi 10 - 7.5 ve 5 bin TL almak için başvuru yapsa bile sonuç 3 bin TL olarak açıklandı.

Geri ödeme ve kredi imkanları nasıl oluyor?

Vatandaşlar için yapılacak toplam geri ödeme planı olarak;

  • 10 bin TL kredi adına aylık ödenecek miktar 376 TL, toplam miktarda olacak ise 11 bin 280 TL ödemeler yapılacak.
  • 7 bin 500 TL  kredi adına aylık ödenecek miktar 282 TL, toplam miktarda olacak ise 8460 TL ödemeler yapılacak.
  • 5 bin TL kredi adına aylık ödenecek miktar 188 TL, toplam miktarda olacak ise 5640 TL ödemeler yapılacak.
  • 3 bin TL kredi adına aylık ödenecek miktar 113 TL, toplam miktarda olacak ise 3390 TL ödemeler yapılacak.

Geri ödemeler hangi tarih ile başlayacak?

Temel ihtiyaç adına verilecek olan kredi fırsatları ilk olarak 1 nisan itibari ile verilmeye başlandı. Bunun ardından geri ödemesiz olarak sunulan dönem başladı ve ekim ayı itibari ile artık kredi geri ödemelerine başlanacak vakti geldi.

6 aylık verilen süreçler uzatılmalı mı?

Şu an vatandaşlar korona virüs süreçlerinde 6 aylık süreç tekrar uzatılmalı mı ya da uzatılmamalı mı diye karar veremiyor. Bankalardan bir duyuru gelmedi.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum