1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Temel İhtiyaç Destek Kredisi Başvurusu Yapıp Red Yanıtı Alanlara Müjdeli Haber Geldi! 10000TL Temel İhtiyaç Destek Kredisine Yeniden İnceleme Geldi!
Temel İhtiyaç Destek Kredisi Başvurusu Yapıp Red Yanıtı Alanlara Müjdeli Haber Geldi! 10000TL Temel İhtiyaç Destek Kredisine Yeniden İnceleme Geldi!

Temel İhtiyaç Destek Kredisi Başvurusu Yapıp Red Yanıtı Alanlara Müjdeli Haber Geldi! 10000TL Temel İhtiyaç Destek Kredisine Yeniden İnceleme Geldi!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası üzerinden 6 ay geri ödemesiz olmak üzere 10 bin TL temel ihtiyaç destek kredisi başvurularını açmıştı. Bu süreçte kredi başvurusu yapıp red cevabı alan vatandaşlara güzel haber geldi.

A+A-

Pandemi sürecinin gelmesi ile birlikte Türkiye’de, hükümet devlet bankaları aracılığı ile herkesin faydalanabileceği temel ihtiyaç destek kredi kampanyasını başlatmıştı. Bu kampanya ile birlikte vatandaşlar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası üzerinden 6 ay geri ödemesiz olmak üzere 10 bin TL temel ihtiyaç destek kredisi başvurularını açmıştı. Bu süreçte kredi başvurusu yapıp red cevabı alan vatandaşlara güzel haber geldi. 10 bin TL kredi başvurusunda bulunan vatandaşlara tekrar incelenme yapılacağı bildirildi. İşte detaylar detaylar ve daha fazlası haberimizin devamında yer alıyor..

Temel ihtiyaç destek kredisi başvurusu yapan vatandaşlar onay cevabı alamamıştı. Bu süreçte ise destek kredisinden faydalanamayan vatandaşlara Meclis’te sunulan önerge ile tekrar incelenme yapma kararı alındı.

10.000TL Temel İhtiyaç Destek Kredisi

Dünyayı etrafına saran korona virüs hastalığı sürecinde Türkiye’de de zor günler yaşayan esnaf ve halk bu süreçte paraya ihtiyaç duymuştu. Vatandaşlar Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası tarafından verilen 10.000TL Temel İhtiyaç Destek kredisine başvuruda bulunmuştu.

10.000TL olarak verilen kredi de en önemli durumlardan birisi şüphesiz 6 ay ertelemeli olarak ödenmesiydi. Sağlanan bu kredide ki faiz oranı %0.49 olarak belirlenmişti.

Devlet bankaları bu krediyi aylık hane geliri 5 bin TL olan vatandaşlara vermiş ve bu süreçte ise geliri olmayan vatandaşlara kredi onayı gelmemişti.

6 AY ERTELEMELİ 10 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURUSUNDAN RED YANITI ALANLARA MÜJDELİ HABER GELDİ! DÜŞÜK KREDİ ÇEKENLER İÇİN MECLİS’DE BU KONU GÖRÜŞÜLDÜ!

Pandemi sürecinde 10 bin TL Temel İhtiyaç Kredisi başvurusu yapan vatandaşlar bankalardan 3 bin TL onay ile karşılaşmış bazıları ise tamamen red yanıtı almıştı. Bu süreçte çoğu vatandaş şikayetlerde bulunmuş ve bu şikayetler sonrasında ise emsal kararların verilmesine karar verilmişti.

Meclis’de bu hafta görüşülen bu konu sonrası ise düşük kredi alanlar ve red yanıtı alanların başvurularının tekrar inceleneceği bildirildi.

-383.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum