1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Teknofest ile Gaziantep’e Daha Güçlü Bir Sanayi Gelecek
Teknofest ile Gaziantep’e Daha Güçlü Bir Sanayi Gelecek

Teknofest ile Gaziantep’e Daha Güçlü Bir Sanayi Gelecek

Türk Savunma sanayisi şirketi olan STM Savunma teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ’nin faaliyette olan makine metal sanayi firmalarının kapasitesinin arttırılmasına yönelik olan protokol Gaziantep Valiliğinde imzalandı. Gaziantep Valisi olan Davut Gül yaptığı açıklamada Teknofest’in gittiği şehirlerde kalıcı eserler ve izler bıraktığını duyurdu.

A+A-

Gaziantep’in zaten üretken bir şehir olduğunu söyleyen Gül ‘Gaziantep artık katma değeri yüksek, birden fazla teknolojik ürünler üretecek.  Üretilen teknolojik ürünler de milli teknolojisi hamlesi olacak. 100 yıl önce yapılan mücadelenin aynınsın yapılacağını söyledi. Bu her alanda olacak bazen cephe, bazen ekonomi, bazen ise sosyal alanda olacak dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kentin 1970’li yıllarda örnek bir makine sanayisi kurduğunu duyurdu.

Dünyada oluşan rekabeti yönetebilmemiz için el yardımına, emek yardımına ihtiyacımız var. Sanayimizi katma değer üreten yüksek teknolojiye geçen sanayi altyapısına benzetmemiz gerekiyor. Burada var olan en önemli gücümüz savunma sanayimiz. Oldukça başarılı ve kusursuz bir savunma hikayesi var. Gaziantep de bu kapasite var. Bu düzen bizi yüksek teknolojiye geçirecek. İfadelerini dile getirdi.  Fatma Şahin imzalanan protokol sayesinde Gaziantep’in önümüzdeki günlerde çok daha güçlü bir sanayi alt yapısına kavuşacağını duyurdu.

Hedef İhracat

STM Genel Müdür Özgür Güleryüz, savunma saniyesi ilk olmak üzere Türkiye’ye teknoloji yapısını kazandırmak, proje yönetimi ve sistem mühendisliği gibi alanlarda bilgi birikimi depolamak ve daha sonra bunları her alanda kullanabileceklerini söyledi.

Yapılan projelerde gelişen teknolojilerde mümkün olduğunca tüm savunma sanayisi sistemini kullanmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bu nedenle sadece ihracat odaklı faaliyetler bulmayı hedeflediklerini açıkladı. Yapılan bu protokoldeki amaç Gaziantep’in lokomotif sektörlerinden makine metal sanayisi firmaları ile hep birlikte yapılacak çalışmalar ile bir yol haritası çıkarılması üretilen ürünlerin ve faaliyetlerin savunma sanayisinde nasıl kullanılacağına dair değerlendirmeler yapılması ve sadece bununla kalmayıp farklı sektörlerde de nasıl ilerlenebileceğine dair yeni analizler yapılması diyerek açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı olan Harun Çelik STM’nin gelişi ile savunma sanayisi ekosistem içerisinde dinamik bir şekilde yer alacağını açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.