1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TBMM’den gelen asgari ücret açıklaması gündeme bomba gibi düştü! Asgari ücret 4 bin TL mi olacak?
TBMM’den gelen asgari ücret açıklaması gündeme bomba gibi düştü! Asgari ücret 4 bin TL mi olacak?

TBMM’den gelen asgari ücret açıklaması gündeme bomba gibi düştü! Asgari ücret 4 bin TL mi olacak?

2021 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ile plan ve bütçe komisyonu TBMM kapsamında görüşülmeye devam ediliyor. Asgari ücret için gelen açıklamalar gündeme damgasını vurmayı başardı. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde..

A+A-

Uzun zamandır milyonlarca vatandaş tarafından asgari ücret ne kadar olacak sorusu yer alıyordu. Asgari ücret ile istihdam eden vatandaşlar için 2021 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ile plan ve bütçe komisyonu tarafından gelen teklif gündeme damga vurdu.

Asgari ücret açıklaması şok etkisi yarattı.

TBMM’de görüşmelerin devam ettiği ve merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ile plan ve bütçe komisyonu kapsamında Türk siyaset bilimci, sosyolog, halkla ilişkiler uzmanı, iletişim bilimci, siyasetçi adalet ve kalkınma partisi Ankara milletvekili Naci Bostancı açıklamalarına devam etti. Açıklaması sırasında 2003 yılında Cumhurbaşkanı maaşı asgari ücret maaşının 50 katına kadar çıkarken brüt olarak hesaplamaları 70 katı, 2020 yılı için bakılacak olduğu zaman sadece 27 katlık bir oran meydana geliyor.

Asgari ücretlerin artmasını herkesten çok istiyoruz…

Bir yandan da Bostancı; ‘’ Yapılan toplantı kapsamında Cumhurbaşkanı 2 kat daha maaş alması söz konusu olsun ki 2003'teki Cumhurbaşkanı ile beraber asgari ücretli arasındaki oran kısmı  eş değer gelsin, Sayın Altay. Fakat şu an söz konusu olan mesele bu değil, bakın, mesele gerçekten de şu an bu değil. Ben bu konu için başka bir şey daha dile getirdim. Bu süreçlerde, asgari ücret görüşmelerinde böyle ispritizmacılık yaparak yani ruh çağırma adımlarına giderek sadece "Artırın, artırın." Diye bu durumu doğru olmaz, biz de tabi ki de daha da yukarı artırmak isteriz. Bu konu için herkesten daha fazla artırma arzusuyla dolu olduğumuzu da eklemek isterim." Sözleri ile görüşmesine devam etti.

Ülkenin verebileceği imkanlar da belli…

Yaptığı açıklama devamında bir yandan da; "Ama bu süreçlerde takdir edersiniz ki bu işler ülkenin verebilecek olduğu imkânları, kapasitesi, zenginliği, geliri çerçevesinde yapabileceği uygun olur. AK PARTİ, için sizler neye vurursanız vurun, ve bu konu için hangi hesabı yaparsanız yapın sonu için aslında asgari ücretlinin gelirini bu yıllar içerisinde tam tamına 2,5 kat artırmış. Ya, bu konu için siz de bir şey dile getirin "Artırın, artırın." Demekten farklı…"Şöyle bakılacak olduğu zaman bir yöntemle, ya da şöyle bir yaklaşımla asgari ücretlinin daha üst düzeylerde gelirini artırabiliriz." diye, yani açıkça söylemek gerekirse biraz da slogan atmanın ötesinde farklı bir şey söyleyin ki en azından katkınız olsun." Sözlerini dile getirdi.

Asgari ücreti 4 bin TL ye kadar çıkaralım

Adalet ve kalkınma partisi Ankara milletvekili Naci Bostan, CHP İstanbul milletvekili Engin Altay’ın asgari ücret zamları için yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Bu süreçlerde; "Şimdi, Naci Bey konu için daha ayrı rakam söylüyor, ben de bu konu için çok ayrı rakam söylüyorum. İkimiz de aslına bakılacak olduğu zaman Parlamento kapsamında iyi bilinen isimleriz. Naci Bey, konu için benim de size bir teklifim var: Yarın gün içerisinde sizin makamınıza – sonuçta siz yaşça da benden daha büyüksünüz- siz yanınıza bir iktisat konusunda uzmanı alın, ben de yanıma alayım, oturalım ve konu için konuşalım. Eğer bu süreçlerde birbirimizi ikna edersek tabi ki de ne âlâ, etmezsek mecburi bir şekilde eskisi gibi ayrı rakam vermeye devam ederiz veya ben şöyle toparlayayım isterim.  Bu konu içi ben geri adım atmış olayım: Asgari ücretin maaşlarını bu yıl içinde 4 bin lira yapalım, ben de bu konu için Tayyip Erdoğan'ın aldığı maaş için içimden geldiği gibi "Anasının ak sütü gibi helal olsun." (CHP bu süreçlerde oturdukları sıralarından alkışlar) Bu kadar her şey basit." Sözleri ile dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.