1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeronlara müjde! 4D'li taşeron işçiler için yüklü miktarda ödemeler yapılacak…
Taşeronlara müjde! 4D'li taşeron işçiler için yüklü miktarda ödemeler yapılacak…

Taşeronlara müjde! 4D'li taşeron işçiler için yüklü miktarda ödemeler yapılacak…

Türkiye kamu kurum ve kuruluşları içerisinde 900 binin üzerinde 4D taşeron işçiler çalışma hayatına devam ediyor. 4D taşeron işçiler için ödenen asgari ücretin yüzde beşleri kadar maaşlarına zam gelir.

A+A-

Fakat geçim konusunda ekonomik anlamda yetersiz kalan bu ücretler geçtiğimiz zamanlarda sadece yüzde dört oranları ile bir zam görüyordu.

Gelen ödemeler karşısında 4D çalışanlar için yüklü bir şekilde ödemeler kabul edilir. Özellik ile 2500 TL maaş almaya devam eden 4D taşeron işçiler için gelen zam oranları büyük bir merak ile bekleniyor. Bir yılda toplam dört kere ödenen tediye ödemeleri çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için toplam 52 günlük olarak yapılır. Bakanlık tarafından gelen açıklamalara göre ülkemizin geleceği olarak yer alan değerli üretenler için kalkınmanın en büyük destekçileri olan işçiler için devam edileceği aktarıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları içerisinde çalışma hayatına devam eden 4D taşeron işçiler için yılda 4 kere de toplam 52 günlük yapılan ödemelerin son taksiti 14 Aralık günü yapılacak. Asgari ücretli alan bir vatandaşlardan 858 TL ye kadar artış gösterecek. En yüksek yapılan tediye ödemesi 858 TL olurken en düşük asgari ücretli çalışanlar için yapılır.

Tediye ödemesi nedir?

4D taşeron işçiler için yapılan ve yılda 4 kere olmak üzere toplam 52 gün kapsamında ödenen ödemeler 6772 sayılı kanun kapsamına girerek, kanun ile koruma altına alınmıştır. Her ne kadar tüm 4D taşeron işçiler bu ödemelerden yararlanmak isteseler bile hepsine bu ödemeler yapılmıyor.

Kimler tediye ödemesi alabilir?

6772 sayılı kanun kapsamı ile koruma altına alınan tediye ödemeleri devlete bağlı olarak işleyişlerine devam eden kuruluşlarda çalışanlar için yapılır. Bu kanun kapsamında olan ve kadrolu yaşama geçmeyi başaran 4D taşeron işçiler için her yıl dört kere ödemeler verilir. Ödemeden yararlanacak kesimler;

  1. Genel ve katma bütçeli kurum ve kuruluşlar
  2. Özel bütçe kapsamında olan kurum ve kuruluşlar
  3. Sermaye oranlarının yüzde ellisinden daha fazlası devlette olan kurum ve kuruluşlar
  4. Belediye ve özel idarede hizmet akdi ile çalışılan kamu kurumları
  5. Kamu iktisadi teşekkülleri için ödemeler devam eder.

Ödemeler ne zaman?

Tediye ödemeleri ne zaman yapılacak diye tüm 4D taşeron işçiler tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda üç ödemesi yapılan tediye için son taksit de belli oldu. Resmi gazetede yayına alınan ödeme tarihleri ise;

  1. İlk ödeme 31 ocak tarihinde yapıldı.
  2. İkinci taksit ödemesi 22 Mayıs tarihinde yapıldı.
  3. 3. taksit ödemeleri 27 Temmuz tarihinde yapıldı.
  4. 4. yani son taksit tediye ödemeleri 14 Aralık 2020 tarihinde vatandaşlara yapılacak.

Her tediye ödemesi sırasında vatandaşların hesaplarına 13 günlük ödeme aktarılır. Maaşlara yapılan ek ödemeler vatandaşların bir nebze de olsa rahat etmelerine yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum