1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Taşeronlara Görev Tanımı Son Durum! 2020 TİS Görüşmeleri Yapıldı mı?
Taşeronlara Görev Tanımı Son Durum! 2020 TİS Görüşmeleri Yapıldı mı?

Taşeronlara Görev Tanımı Son Durum! 2020 TİS Görüşmeleri Yapıldı mı?

Kamu personeli olarak çalışan taşeron işçilerin; 2020 yılında yapılması planlanan TİS görüşmelerinden beklentileri bir hayli yüksek. Bu görüşmelerde zorluk yaşadıkları bütün alanlarda düzenleme yapılmasını istiyorlar. Taşeron işçilerin başlıca talepleri arasında ise görev tanımı bulunuyor. Peki, Taşeronlara görev tanımı gelecek mi?

A+A-

Kamu personeli olarak çalışan taşeron işçilerin; 2020 yılında yapılması planlanan TİS görüşmelerinden beklentileri bir hayli yüksek. Bu görüşmelerde zorluk yaşadıkları bütün alanlarda düzenleme yapılmasını istiyorlar. Taşeron işçilerin başlıca talepleri arasında ise görev tanımı bulunuyor. 

Taşeronlara Görev Tanımı Gelecek Mi?

4/D statüsünde olan personellerin KHK ile kadroya alınmasının ardından; çalışma alanlarında bir takım problemler meydana gelmişti. Bu problemler; kadroya alınmalarının üzerinden çok fazla zaman geçse de, hala devam eden problemler. Çalıştıkları kurumda görev tanımı sorunu yaşayan işçiler; bu sorunların aşılmasını talep ederek görev tanımı talebinde bulunuyor.

Taşeron İşçiler İçin Görev Tanımı

KHK ile kadroya alınmalarından sonra; Çalışma Bakanlığı tarafından yeni bir yönetmelik yayımlandı. Bu yönetmelikte taşeron işçilerin sosyal hakları yer aldı. Mali haklar dışındaki haklarda; 4D personellerin çalışma alanlarında sahip oldukları haklar belirlenirken; görev tanımı yer almadı. Görev tanımının bulunmaması ise; 4D işçilerin görevleri dışında kalan alanlarda çalışmalarına neden oldu. Peki, düzenleme yapılacak mı?

Henüz bir düzenleme söz konusu olmazken; Görev tanımı haklarını yasal olarak arayamayan işçiler; 2020 TİS görüşmesinde bu konunun çözüme kavuşmasını talep ediyor.

Görev tanımı konusunda yetkili olan sendikanın bir çalışma / başvuru yapmış olması ve 2020 yılında TİS masasında Çalışma Bakanlığına bu istekleri / talepleri sunarak Taşeron işçilerin haklarını savunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.