1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeronlara 3 Zam Gelebilir! Taşeron İşçilerin Maaşları Yükselecek Mi?
Taşeronlara 3 Zam Gelebilir! Taşeron İşçilerin Maaşları Yükselecek Mi?

Taşeronlara 3 Zam Gelebilir! Taşeron İşçilerin Maaşları Yükselecek Mi?

2020 yılının ilk yarı kısmında enflasyon oranına göre belli memur ve emekliler üzerinde yapılacak zam oranı netleşti. Oranların belli olması ile beraber taşeron işçilerin maaşları için belirlenen yeni noktalar meydana geldi. Çalışma Bakanlığı Taşeron işçilere 3 zam teklifinden birisini sunabilir.

A+A-

Kamu kurumlarında iş hayatlarına devam eden taşeron işçilerin maaşları üzerinde oluşacak yeni zam oranı ile ilgili değerlendirmeler yapılmaya başlandı. 2020 yılının ilk yarı kısmında enflasyon oranına göre belli memur ve emekliler üzerinde yapılacak zam oranı netleşti. Oranların belli olması ile beraber taşeron işçilerin maaşları için belirlenen yeni noktalar meydana geldi.

2020 yılının başlarında toplu bir şekilde yapılan iş sözleşmesi adına sayılı günler kaldı. Korona virüs zamanlarında tam üç aylık erteleme kararının alınması ile Ağustos ayının ilk kısımlarının sonra ermesi ile bu iş sözleşmelerinin görüşme başlangıçları bekleniyor.

Kamu üzerinde çalışma hayatına devam eden işçiler adına ayrı bir öneme sahip. 2020 yılı içerisinde öne çıkması beklenen TİS görüşme tarihi ise Ağustos ayının son yarısı ve Eylül ayının ilk yarısı gibi gözleniyor. Bu dönem içerisinde taşeron olarak yer alan işçiler adına mali ve sosyal hakların da belirlenme süreci hala beklenmeye devam ediyor.

Taşeron İşçiler İçin Yapılacak Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Kamu kurum ve kuruluşları içerisinde çalışma hayatlarına devam eden taşeron işçilerin almaya devam ettikleri maaş seviyeleri resmen asgari ücret düzeyinde geziyor. Uzun bir süreç boyunca maaşlarına sadece yüzde 4'lük bir dilim ile zam alan işçileri yeni görüşme sırasında da bu düzeyde olmaları bekleniyor. Bu noktada ise taşeron olarak yer alan işçiler için belirli sayıda olan değerlendirmeler yapılıyor.

Türk İş Sendikası tarafından belirlenmesi ve sunulması yapılacak olan taleplerin de yanında Çalışma bakanlığı üzerinde olacak zam teklifleri de bekleniyor. Peki bakanlık tarafından meydana gelecek maaş zammı adına yüzde kaçlık oran ile bir teklifte bulunulacak?

  • Yıllık olarak ortalama yüzde on beş oranında zam: En fazla konuşulan oran olarak yerini alıyor. Hem enflasyon hem de asgari ücret tutarı üzerinde olması tüm dikkatleri üzerine çekmesine neden oluyor.
  • 2020 yılı içerisinde meydana gelecek son enflasyon oranlarına göre zam belirlenmesi de yapılacak. Bu süreç içerisinde maaşlar adına hem yüzde onluk hem de yüzde on ikilik hedef teklifi gelmesi söz konusu.
  • Taşeron olarak yer alan işçiler adına uzun zamandır yapılmış olan yüzde dörtlük oran nedeni ile bakanlık üzerinde yapılması beklenen yüksek zam oranları herkesin yüzünün gülmesine yardımcı olabilir. Bu durum herkesi sevindirecek. Böyle bir durum olması ise yüzde 17.5'ten başlayarak yüzde yirmi oranına kadar artacak bir oran ile yer almasına yardım edebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum