1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Taşeronlara 2 zam birden geliyor! Maaş zammı ve asgari ücret zammı yolda, TİS açıkladı…
Taşeronlara 2 zam birden geliyor! Maaş zammı ve asgari ücret zammı yolda, TİS açıkladı…

Taşeronlara 2 zam birden geliyor! Maaş zammı ve asgari ücret zammı yolda, TİS açıkladı…

Kamu kurumları içinde çalışma hayatına devam eden işçiler adına 2020 TİS görüşmeleri için beklenen birçok konu yer alıyor. İlk defa bu konu hakkında hükümet içine detayların gönderilmesi ve taleplerin iletilecek olması taşeron işçi adına önemli düzeyde ilk maaş zammı geliyor.

A+A-

Kamu kurumları içinde çalışma hayatına devam eden işçiler adına 2020 TİS görüşmeleri için beklenen birçok konu yer alıyor. İlk defa bu konu hakkında hükümet içine detayların gönderilmesi ve taleplerin iletilecek olması taşeron işçi adına önemli düzeyde ilk maaş zammı geliyor.

Şu an devletten iyi bir zam oranı almak isteyen vatandaşlar için bir de bunun yanında mahkemeden çıkacak olan karar ile yüzdelik dilim düzenleme kararları ek asgari ücret düzenlemesi bekleniyor. Hem yüzdelik dilim düzenlemesi adına hem de yüksek maaş zam oranı beklenmesi adına taşeron işçilerin süreci için her şey detaylarda...

Taşeron işçiler uzun bir süre zarfında merak ile 2020 TİS görüşmeleri adına kritik bir süreci bekliyor. 31 Ekim tarihi içerisinde ise sona erecek olan bu taşeron işçiler için mali ve sosyal haklar adına gelen sözleşmelerin ardından yeni dönem içerisinde elde edilecek olan kararlar da belirlenecek. Bu haklar adına ise 2020 toplu iş sözleşmeleri de gerçekleştirilecek. Bu anlarda taşeron işçiler adına bu toplantılar içerisinden ilk defa talep bildirimleri de yapılacak.

Taşeron işçiler adına iyi bir oran ile maaş zammı gerçekleşecek

Taşeron işçiler geçmiş dönemler içerisinde yaşananların en önemli durumlardan bir tanesi de maaş zam oranları oluyor. 2017 yılı içerisinde KHK ile beraber kadro içerisinde yerini alan taşeron işçiler maaşlarına gelecek olan zam ile oranlar hakkında dönemin çalışma bakanlığı ile yeni bir mevzuat yayınlamasına etki etti. Taşeron işçiler adına mali ve sosyal hakların gelmesi ile beraber bu mevzuat içerisinde nasıl bir artış gösterilecek olduğunu da bildirdi.

Bu güne kadar gelen taşeron işçi maaşları adına da her ay 6 ay zam olacak. 2020 yılının ekim ayı sonun kadar da geçerli olması beklenen düzenleme ile her  6 aylık zam oranı yüzde dört olarak da belirlemesi gerçekleşecek.

Masada yer alan oranlar

Taşeron işçi maaşları adına gelecek yüzde dört oranındaki maaş zammı ile işçiler adına maaşların enflasyon karşısında erime durumları da dikkatleri çekiyor. Yeni dönem içerisinde yüksek oran ile gelen zam talep ile işçiler adına bazı rakamlar da söz konusu olmaya başladı. 2019 yılı içerisinde asgari ücret zam oranlarının talep ediliyor olması ise yüzde 15 rakamı söz konusu olduğu için dışında yüzde onluk, yüzde on iki buçukluk ve yüzde on yedi buçukluk gibi rakamlar ile de konuşulan durumlardan bir tanesi oluyor.

Yüzdelik dilim düzenlenmesi

Taşeron işçiler tarafından beklenen düzenlemelerden bir tanesi de yüzdelik dilim düzenlemesi oluyor. Bu kapsam içerisinde açılan ve karar bağlanması beklenilen davalar olması ile taşeron işçiler için kadro alınmasından önce maaşların asgari ücret oranları için zam yansıtılması bekliyor. İşçiler için gelen genel talep için bu düzenleme işçilerin yapılması ve konunun 2020 TİS görüşmelerinde yer alınması da bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.