1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeronlar için son dakika gelişmesi! Resmi açıklama geldi TİS ödemeleri anında yatırılacak…
Taşeronlar için son dakika gelişmesi! Resmi açıklama geldi TİS ödemeleri anında yatırılacak…

Taşeronlar için son dakika gelişmesi! Resmi açıklama geldi TİS ödemeleri anında yatırılacak…

4D'li taşeron işçiler adına ve sürekli işçiler uzun bir süredir TİS den haber bekliyor. Bu haber sonunda gerçekleşecek mi? Son dakika alınan kararlar ve virüs ile gelen tedbirler neyi gösteriyor? TİS toplantısı 3 aylık bir süre daha ertelendi. 4D taşeronlar ise bu nedenlerden dolayı tam üç ay boyunca zamlı ödemeleri yine alamayacaklar.

A+A-

Çok uzun zamandır bu düzenlemeler bekleniyordu. Bu ödemeler hem taşeron işçi hakkı hem de uzun süredir yapılması gereken durumlar ile de planlaması yapılıyordu. Özellik ile de gelecek olan zam, kadro ve TİS görüşmeleri ise 6 ay boyunca sürekli ertelenecek olduğu bilinen detaylardan bir tanesiydi. İşte merak edilen tüm detaylar...

4D'li taşeron işçiler ve sürekli işçi adına uzu zaman boyunca bekledikleri önemli bir TİS ödemesi sonunda gerçekleşecek mi? Hak iş sendikası başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçi olarak çalışma hayatına devam eden ve 4D statüsü ile geçirilmesi ile iş kolları içerisinde farklı adımlar atılmasına etki etti. Bu konu hakkında; "Biz kanun zoruyla bir işçinin, bir başka sendikanın üyesi olması zorlamasını kabul edemeyiz. Sendikal örgütlülük, sendikal özgürlükle ancak söz konusu olabilir. Bu örgütlenme özgürlüğünün önündeki engelin kaldırılmasını istiyoruz." sözleri ile dikkatleri çekti.

2020 TİS görüşmeleri ile taşeron işçilerin düzenlemesi adına bekledikleri ilk beş konu

Kamu ve belediye içerisinde yer alan taşeronlar adına merak ile beklenen konu hakkında bazı çözüm önerileri de gelmeye başladı. Bu alan içerisinde çalışma hayatına devam eden kişiler için belirli maddeler yer alıyor. Bunlar;

  • Koşul şart olmadan gelen tayin hakkı
  • eşi kamuda olanlar için tayin hakkı
  • kurum içi ya da il içi tayin hakkı

TİS kapsamı ile ele alınacak toplantılar ile alınacak kadarlar bekleniyor. Fakat yaz ayları içerisinde gerçekleştirilecek olması beklense bile durum tam olarak netliğe kazanmadı.

TİS ödemeleri ne zaman olacak?

TİS ödemeleri her ne kadar merak edilen durumlardan bir tanesi olsa bile hala net bir durum kazanmadı. Toplantıların sürekli 3 aylık bir zaman dilimi ile erteleniyor olması kişilerin en az 4 ay daha  ödemelerden yararlanamayacak olduklarını da gösteriyor. Kadro müjdesi ve maaş zammı yakın bir zamanda gelmeyecek gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.