1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron ve kamu işçileri için seyyanen zam hakkında son durum belli oldu! Toplu sözleşmeler ile beraber maaşlara ne kadar zam gelecek?
Taşeron ve kamu işçileri için seyyanen zam hakkında son durum belli oldu! Toplu sözleşmeler ile beraber maaşlara ne kadar zam gelecek?

Taşeron ve kamu işçileri için seyyanen zam hakkında son durum belli oldu! Toplu sözleşmeler ile beraber maaşlara ne kadar zam gelecek?

Ortalama olarak 700 bine yakın çalışma hayatın devam eden taşeron işçileri çok yakından ilgilendiren maaş zamları ile ilgili olarak son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Taşeron ve kamu işçileri aracılığı ile çalışma hayatına devam edenlerin maaşlarına ne kadar zam geleceği ve zamlı maaşların ne zaman alınacak olduğu en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor.

A+A-

Ortalama olarak 700 bine yakın çalışma hayatın devam eden taşeron işçileri çok yakından ilgilendiren maaş zamları ile ilgili olarak son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Taşeron ve kamu işçileri aracılığı ile çalışma hayatına devam edenlerin maaşlarına ne kadar zam geleceği ve zamlı maaşların ne zaman alınacak olduğu en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Memur sen aracılığı ile seyyanen zam ile yüzdelik dilimler hakkında çarpıcı açıklamalar gelmeye başladı. Bu ay içerisinde artık netlik kazanması ön görülen işçi zamları ile ilgili son dakika açıklamaları geldi ve bu durum karşısında merak edilen her şey netlik kazanmış oldu.

Hak iş ve Türk iş kanadından ortak bir şekilde hazırlanan teklif ardından çalışma ve sosyal güvenlik bakanı olarak çalışmalarına devam eden Vedat Bilgin’e iletilmesi söz konusu olmuştu. Bu noktada heyetler tarafından en düşük aylık brüt maaş ödemelerinin 4800 TL seviyesine kadar gelmesi talep edilmişti. Bunun ardından çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı da maaşları 3577 TL ila 3750 TL arasında olanlar için ek 100 TL seyyanen zam, 3750 TL ila 4000 TL arasında olanlar için de 60 TL seyyanen zam önerisinde bulundu.

Zam talepleri açıklandı…

Memur sen kanadından 6. Döneme ait olarak toplu sözleşme görüşmeleri ardından kamu görevlileri adına 600 TL seyyanen zam, 2022 yılı için de yüzde 21, 2023 yılı içerisinde de yüzde 17 oranında zam talepleri ön görüldü. Bu oranların ardından teklifler de çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına gün içerisinde 14:00 sularında iletilmesi söz konusu olacak. Maaşların brüt olarak en düşük 4800 TL olması talep edilirken 2022 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 20, diğer altı aylık döneminde de enflasyon oranları ve yüzde 3 refah payları ile maaş zamlarının olması talepleri öne çıktı. Şu anlık hükümet kanadından konu ile ilgili net açıklamalar gelmese bile ilerleyen günler içerisinde netlik kazanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.