1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron ve 4D’lilere 900 TL ödeme! Başvuranlara Direkt Ödeme Yapılacak...
Taşeron ve 4D’lilere 900 TL ödeme! Başvuranlara Direkt Ödeme Yapılacak...

Taşeron ve 4D’lilere 900 TL ödeme! Başvuranlara Direkt Ödeme Yapılacak...

Kamu kurumları içerisinde 4D’li taşeron olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlar şuan asgari ücret düzeyinde aylık olarak almaya devam ettikleri maaşlardan dolayı da 4D’li taşeron olarak 900 TL seyyanen ödeme alacak.

A+A-

Bu sunulan fırsatlar ile beraber gelen bu ödeme adeta tediye ödemeleri mantığı ile paralel bir şekilde ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bu süreçlerde yapılması beklenen bu ödemlerin en temel mantığı olarak da kamu kurumları içerisinde bir yandan da asgari ücretli olarak çalışma hayatına devam ediyor olan 4D’li taşeron vatandaşlar için verilen ödemelerin iyileştirme çalışması ile beraber yeniden gelen bir planlama olması açıklanıyor.

4D’li taşeron işçi  olarak kamu kurumları içerisinde çalışma hayatına devam ediyor olan vatandaşların tamamı için tam 900 TL seyyanen ödeme yapılacak olduğuna dair açıklamalar da geldi. Yapılan bu açıklama süreçleri içerisinde vatandaşlar için nadiren olarak da gelecek bu ödemeler ile beraber 4D’li taşeron işçi olarak kamu kurumlarında istihdam eden asgari ücretli olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşların gelecek dönemler içerisinde normale göre daha fazla ödeme ile beraber maaş alabilecek olduklarına dair dikkatler çekildi. Kamu kurumları içerisinde gerekli olan ve herhangi bir özlük hakkı elde edilmeden çalışma hayatına devam ediyor olan vatandaşlar ise bu süreçlerde gerekli olan feryatları sosyal medya hesapları ile beraber çeşitli gazeteler içerisinde duyurmaya devam ediyor.

YHK’dan beklenen emsal karar geldi

YHK, asgari ücretli çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için bir yandan dason zamanlarda beklenmedik kadar kötü ve büyük hayal kırıklığı yaratması ile beraber söz konusu olan kritik kararı da tam olarak 21 Temmuz 2020'de, "Emsal ilke ve prensiplerinin değerlendirilmesi" gündemi ile beraber yaptığı toplantı içerisinde aldı. Bugüne kadar yapılması söz konusu olan uygulamalar ile beraber asgari ücretli çalışan vatandaşların beklediklerimaaş oranlarına göre asgari ücret zammı uygulamaları da devam ediyor. Bu süreçlerde bir yandan da  YHK tarafından belirlemeleri yapılan zam oranı üstlerine bir yandan da ilave ediliyordu. Bir yandan da yüzde 4 + 4 ve  5 + 5 oranları ile beraber maaş artışlarını yerine getirebiliyordu.


Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.