1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron Maaşları İçin Sevindiren Bir Haber Daha Geldi...
Taşeron Maaşları İçin Sevindiren Bir Haber Daha Geldi...

Taşeron Maaşları İçin Sevindiren Bir Haber Daha Geldi...

4/D'li Taşerona ilave Ödeme İçin Kanun Teklifi VerildiTaşerondan kadroya geçen yaklaşık 900 bin çalışan'dan Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastanelerinde ,işçileri ilgilendiren kanun teklifi verildi. Teklifte 4857 sayılı iş kanuna tabi olan işçilere ilave ödeme yapılmasını talep etmekte

A+A-

4/D'li Taşeron işçilerin ödeme ikramiyesi ödemeleri normal ödeme takvimine göre Mayıs ayında içerisinde hesaplara yatırılacak. Peki bu tediyeler corona virüs ile mücadele kapsamında daha erkene alınır mı? Tediye ikramiyelerinin ikinci taksiti Nisan ayında ödenir mi? Taşeron iken kadroya geçen Sağlık Bakanlığı ve kamu çalışanlarını ilgilendiren bir kanun teklifi gündeme geldi. 2 bin yirmi yılı ikinci ödeme ikramiye ödemesine az bir süre kala Koronavirüs süresince sağlık Bakanlığında çalışan işçilere 1 maaş ikramiye verilmesidüzenlemesi öngörülüyor.

4/D'li Taşerondan kadroya geçen yaklaşık 900 bin çalışan'dan Üniversite hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı'da  çalışanları ilgilendiren bir yasa teklifi verildi. 

Teklifte 4857 sayılı iş kanuna tabi olan personellere ilave tediye yapılmasını talep etmektedir. nuu-001.png

Çalışma Bakanlığı tarafından uygulanan tediye takvimine göre bakanlık ödeme ikramiyesi tediyelerinin ilk taksitini Ocak ayı sonunda işçilerin hesaplarına yatırdı. 2. taksit tediyelerinin ise Mayıs ayı sonuna doğru yapılması bekleniyordu. fakat corona virüs ile mücadele kapsamında çok sayıda ödemenin erkene alınmasıyla işçilerin tediyeleri daha erken yapılıp yapılımıyacağını merak etmeye başladılar. Çalışma Bakanlığı'nın bu konuya dair bir açıklaması bulunmuyor. Bu süreç zarfında tediyeler normal planladığı dönem olan Mayıs ayı sonunda yapılacak.

Devlete ait olan kurum ve şirketler ve Belediyelerde işçi çalışan statüsünde çalışan personele verilen ek tediye ödeneğidir. Kamuda çalışan taşeron işçilere yıl başından bu yana 4 taksit şeklinde tediye ödemesi gerçekleşiyor.

 Kamuda görev yapan 4d işçilerin tümüne 13 günlük kazançları üzerinden tediye ödemesi yapılacak. Bu kapsamda asgari ücretle çalışan bir işçiye 13 günlük kazancı karşılığı en az 913 lira ilave tediye ödenecek. 

Kamu işçisinin kazancı arttıkça eline geçen tediye miktarı da artacak. mesela, 3.000 lira brüt ücreti olan bir kamu işçisine 929 lira, 3.500 lira brüt ücreti olan kamu işçisine 1.084 lira, 4.000 lira brüt ücreti olan kamu işçisine 1.239 lira ilave tediye ödenecek. Ocak ayı ilave tediye ödemeleri vergi dilimi en düşük seviyede olduğu için yüzde yirmi üzerinden vergilendirilecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum