1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron İşçilerin Mobbing Sorunu Büyüyor
Taşeron İşçilerin Mobbing Sorunu Büyüyor

Taşeron İşçilerin Mobbing Sorunu Büyüyor

Taşeron işçilere kadro verilmiş olsa da halen çözüm bekleyen pek çok sorun bulunuyor ve yenileri de eklenmeye devam ediyor. Mobbing uygulandığını dile getiren takipçilerimizin hemen ardından yayınlanan genelge bu durumu daha ’da çıkılamaza sokuyor.

A+A-

Taşeron işçilere kadro verildikten sonra bir çok konu sorun teşkil etmeye başlamıştır. Taşeronlar mobbing uygulamasından şikayetçi konumunda. Son yayınlanan genelge ile mobbing daha kolay uygulanabilir hal haline gelmiştir.

Sağlık Bakanlığı Taşeronuna Mobbing

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kamu hastanelerinde çalışan kadrolu taşeron işçilere son yayınlanan genelge ile mobbing uygulanmaktadır. Taşeron ile kurum arasında yapılan bireysel iş sözleşmelerine Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün genelgesi ile işçi aleyhine bir durum oluşturuluyor.

Daha önceki sözleşmelerde personelin disiplin suçu işlemesi halinde iş kanunu hükümleri uygulanıyordu. Ancak yayınlanan genelgede işçinin işi savsaklaması, görevini yapmamakta ısrar etmesi hallerinde disiplin amir tarafından en fazla 2 tutanak tutulması halinde işçinin sözleşmesi feshedilecektir.

Yani disiplin amirinin tutacağı 2 tutanak ile işçinin işine son verilecektir. Bu durumda işçiler amirleri ile iyi geçinmek zorunda kalacak ve verdiği her işi yapmak için baskı altında hissedecektir. İşte bu durum amirleri keyfi olarak işçileri işten çıkarma hakkı verecektir. İşçiler tazminatsız olarak her an kapıya koyulma riski ile çalışmaktadır.

İş Kanuna Aykırı

Yapılan düzenleme ile iş kanununda öngörülmeyen bir şekilde işverene haklı fesih imkanı verilmektedir. Bu durum yasaya aykırıdır. Ayrıca yapılan düzenleme iş sözleşmesinde işçi aleyhine esaslı değişiklik arz eder. İşçi aleyhine yapılacak esaslı değişiklikler için işçinin rızasının alınması gerekir. İşçilerin rızası olmadan yapılan bu değişiklik mobbing oluşturmaktadır. İşçiler görev alanı dışındaki işleri bile amir korkusu ile yapmak zorunda kalacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler