1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron İşçilere Son Dakika Gelişmesi! Bakanlık harekete geçti! Taşeron İşçiye Asgari Ücret Yüzdelik Dilimi
Taşeron İşçilere Son Dakika Gelişmesi!  Bakanlık harekete geçti! Taşeron İşçiye Asgari Ücret Yüzdelik Dilimi

Taşeron İşçilere Son Dakika Gelişmesi! Bakanlık harekete geçti! Taşeron İşçiye Asgari Ücret Yüzdelik Dilimi

Binlerce taşeron işçi için beklenen karara varıldı. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen yazıda yüzdelik dilime dair bilgilere yer verildi. Bir yandan da mahkemelerden gelen karar ardından taşeron işçilerin maaşları adına yüzdelik dilim düzenlemesi olacak mı olmayacak mı konusu da gündemde yer alıyordu. İşte son dakika gelişmeleri...

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından toplu iş sözleşmeleri sırasında anlaşma olursa yeni ek zam uygulaması meydana gelecek. Taşeron işçilerin maaşlarına yapılacak zam oranları hakkında gelen detaylar.

Taşeron işçi maaşlarına gelen yüzdelik dilim düzenlemesi adına yapılacak durumlar gündemde yerini alıyor. Ne zaman ve ne kadar yapılacak?

Çalışma bakanlığından gelen yazılı metin

İşçilerin haklarının korunması ve gereken ücretleri alması adına gereken bir yazı hazırlandı. Öz büro iş sendikası genel başkanı aracılığıyla sürekli olarak yer alan işçi kadrolarına geçtikten sonra 2018 yıl sonuna kadar ihale şartnamelerinin ardından mağduriyet söz konusu oldu. Bu anlarda tediye ikramiyesi almak için uygun olan konularda dava karara bağlandı. Ortaya çıkması muhtemel olan mağduriyetleri düşünerek kamu bütçesine zarar vermesi durumlarına gelen yeni düzenlemeler ile karara bağlanması da sağlandı.

Taşeron işçiler için ek zam ve yüzdelik dilim düzenlemesi

Uzun bir süredir kamu kurumlarında yer alan vatandaşlar ve KHK ile gelen kadro durumlarından sonra asgari ücret ile yüksek ücret alınması beklenirken asgari ücretin bile altında maaş almaya başladılar. Maaş düzenlemenin de ardından düzenleme iptali adına dava açılması kararı alındı. Gelen yüzdelik dilim hesaplamasının ardından TİS görüşmelerine kadar talep edilen ücreti alacak olmaları da ön görülüyor.

Taşeron işçi maaşları ne kadar artacak?

Taşeron işçi maaşlarına gelecek yeni yüzdelik düzenlemesiyle alakalı mahkeme kararının ortaya çıkması tüm işçilerin maaşlarına yapılacak olan düzenleme talebinin gündemde yerini alması sağlandı. Önümüzdeki günler içerisinde bakanlık tarafından gelecek taşeron işçi ve yetkili olan sendikaların yapacak olduğu görüşmeler ile talep tekrar gündeme gelecek. Eğer bakanlık ve sendika anlaşmaları da meydana gelirse yüzdelik dilim adına uygulama herkese gelecek. Bu konuda söz konusu olan durumlarda en çok dikkat çeken ve önemi nokta da kadroya alınmadan önce işçi maaşları da ön plana çıkıyor. O dönem işçiler içinse asgari ücretten daha fazla yüzde on oranlarında maaş alıyorsa bu oran kadroya alınmadan önce ve sonra olarak hesaplaması yapılacak. Yapılan hesaplama neticesindeyse maaş üzerinden gelen diğer zam oranları da eklenerek, bu belirlenen formül ile maaşlarını almaları sağlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.