1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron İşçiler Tarih Yaklaşıyor! Taşeron Tediye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?
Taşeron İşçiler Tarih Yaklaşıyor! Taşeron Tediye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Taşeron İşçiler Tarih Yaklaşıyor! Taşeron Tediye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Kamuda işçi statüsünde çalışan yüzbinlerce kişinin bugünlerde en çok merak ettiği soruların başında 2020 tediye ödemelerinin ilk taksitinin ne zaman yapılacağı geliyor. Peki Taşeron tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? Detaylar Nutuk.com.tr'de...

A+A-

Ülkemizde taşeron olarak çalışırken kamuya geçen ve normal şartlarda kamuda işçi statüsünde çalışan yüzbinlerce insan bulunuyor. 2020 yılının Ocak ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde bu yüzbinlerce kişi 2020 yılı tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

Tediye yani ek ödeme ücreti kamuda işçi statüsünde bulunan her işçi için 1 yılda 52 güne denk gelen bir tediye ödemesi yapılıyor. Ve bu tediye ödemesi 4 eşit taksit halinde gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda çalışanlar tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir resmi açıklama yapılıp yapılmadığını merak ediyor.

2020 Yılı Tediye Ödeme Tarihleri

Yüzbinlerce kamu işçisi statüsünde çalışan kişiyi ilgilendiren ve işçilerin bütçelerine önemli destek olan bu tediye ücretleri ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadığı görülüyor.

Tediye ödemelerin Resmi Gazete ’de yayınlanacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ödeme tarihleri ve oranları belli olacak. 2019 yılında 31 Ocak, 31 Mayıs, 9 Ağustos ile 13 Aralık tarihlerinde ilave tediye ödemesi yapıldı.

Uzmanlar bu sebeple birkaç gün içerisinde Resmi Gazete ‘de tediye ödemeleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin yayınlanarak en geç 31 Ocak tarihinde ödemelerin yapılmasının beklendiğini ifade ediyorlar. Son yapılan amla 3060 TL bürüt ücret alan bir kamu işçisinin Ocak 2020’de alacağı tediye miktarı 926 TL olarak hesaplanıyor.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum