1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron işçiler sevinçten uçacak! Maaşlara Yeni Dönemde %100 zam geliyor…
Taşeron işçiler sevinçten uçacak! Maaşlara Yeni Dönemde %100 zam geliyor…

Taşeron işçiler sevinçten uçacak! Maaşlara Yeni Dönemde %100 zam geliyor…

Kamu kapsamında çalışmaya devam 4D taşeron işçi maaşları aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelecek açıklamaların toplu iş sözleşmelerinin kapsamında değişmeler meydana gelecek. 31 ekim tarihi ile hala uygulamada yer alan toplu sözleşmelerin tamamlanmaları da söz konusu olacak.

A+A-

Kasım ayı itibari ile de yeni bir dönem 4D taşeron işçiler için başlayacak. Bu süreç içerisinde belediye ve kamu kurumları arasında çalışma hayatına devam eden 4D taşeron işçi adına müjdeli haberler de geldi. 1 milyona yakın olarak yakın olarak yer alan 4D taşeron işçi için maaşlarda yeni bir düzenlemeye neden olacak uygulama ile beraber gelecek. 4D taşeron işçiler için artık ücret artışlarının belirlemesi konusunda rol alacak toplu sözleşme süreçleri yer alabilecek. Peki bu noktalarda kamu kurumları içerisinde sendikaların değişimleri ne zaman meydana gelecek? 4D taşeron işçilerin maaşları üzerinde ücret artışları olacak mı diye merakla beklenirken Çankaya belediyesi tarafından 4D taşeron işçiler için maaşlarına yüzde yüz oranları ile bir artış geleceği duyuruları da yapıldı.

Toplu sözleşme sayesinde ücret artışlarından yararlanılacak…

4D taşeron işçilerin kadroya geçmelerinin ardından kendileri için gerekli olan süreç 2017 yılının son aylarında meydana getirilen 696 sayılı kanun hükmü ile beraber kararname ile hayata geçmeyi başardı. Kararname kapsamında kamu idarelerinin de yanı sıra belediye ve bunlara bağlı olarak yer alan kuruluşlar içerisinde iş veren işçileri olarak 4D taşeron işçiler de kadrolu hayata alındılar. Yerel iradeleri çerisinde geçiş durumları temmuz ayı itibari ile meydana geldi. Bu süreçlerde kadrolu hayata geçmiş olan 4D taşeron işçilerin yıllık bazlar ile yüzde 4 + 4 oranları ile ayrı bir toplu sözleşme uygulamaları da yapıldı.

İade talepleri yeniden gündemde olabilir.

Yapılan açıklamalar sırasında Arslan; kısa çalışma dönemlerinin salgın ile beraber uygulandığı anlarda işletme ile işçilerin gelirlerine kavuşma süreçleri için denetimsiz bir şekilde beyannameler aracılığı ile işlemlerin yapıldığı – gelinen son süreçler içerisinde kısa çalışma dönemlerinden yararlanılamayacak olmasının yönünde meydana gelen belirlemeler ile beraber iade taleplerinin gündemde yer alacağını aktardı. Bu meydana gelen durumların ise işletmeler arasından sıkıntı olabileceğini aktardı.

Esnek çalışma hayatına sendikalar da sıcak bakıyor…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu bir açıklama sırasında; yeni sürüm olarak gelen iştiham paketi doğrultusu ile beraber değerlendirilmelere tam anlamı ile destek verildiğini aktardı. Arslan tarafından gelen açıklama sırasında da z kuşağı içerisinde çalışmalara sıcak bakıldığını – fakat genel anlamda büyük bunların bütüncül bir yaklaşım ile değerlendirilmesi gerektiğini –kadınların bu konuda daha istekli olma ihtimallerinin bulunduğunu – yine de bütüncül durumlar karşısında yaklaşımların değerlendirilmesi gerektiği – kıdemler de dahil olarak her türlü hakların korunması gerektiği – hak kayıp durumlarının olmasına izin vermemek gerektiği ‘’ kısımlarına değindi.

Çankaya belediyesinden 4D taşeron işçiler için yüzde yüz zam…

Çankaya Belediyesi, İmar A.Ş. ile Belde Ltd. Şti. kapsamında yer alan 4D taşeron işçiler için toplu sözleşme adımlarının Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Atatürk parkı ile beraber düzenlemeleri yapıldı. Bu sayede birçok işçi için de yakından ilgilendiren sözleşmeler ile gerekli imzalar atıldı. Gelen açıklamalar sırasında vatandaşların bu zorlu süreçler içerisinde en azından biraz da olsa rahat edebilmeleri adına işçi maaşlarına yüzde yüz oranlar ile zamlar geldiğini – bu konuda vermiş oldukları sözleri eksiksiz olarak getirilmek üzere harekete geçildiğini – işçilere gelen toplu sözleşmeler adına yararlanabilmeleri konusunda hakların kısıtlanmış olması – yeni sözleşme ile her kısıtlamanın kaldırıldığı – bir yandan da maaşlar için yüzde yüz oranlar ile zam getirildiğini açıkladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.