1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Taşeron işçiler için son dakika açıklaması yapıldı! Sosyal haklara bir yenisi daha ekleniyor…
Taşeron işçiler için son dakika açıklaması yapıldı! Sosyal haklara bir yenisi daha ekleniyor…

Taşeron işçiler için son dakika açıklaması yapıldı! Sosyal haklara bir yenisi daha ekleniyor…

Son dakika haberlerinde en çok merak edilen konulardan bir tanesi de taşeron işçilere tayin hakkı konusu oldu. Taşeron işçilerin en büyük sorunlarından bir tanesi olan tayin konusu hakkında verilen sosyal haklar yeterli olmadı.

A+A-

Taşeron işçilere verilen sosyal haklar içerisinde tayin hakkı yer almıyor. Bu durum, taşeron işçilerin tayin konusunda bir karar çıkmasını istemelerine neden oldu. Bu konu hakkında taşeron işçiler, senelerdir sorun yaşadıkları durumun artık bir çözüme kavuşmasını bekliyorlar. Konuya ilişkin olarak Çalışma Bakanlığı tarafından nasıl bir karar alınacağı da merak edilen durumlar arasında yer alıyor.

Henüz taşeron işçilerde tayin durumu adına atılmış olan net bir durum söz konusu değil. Bu konuya ilişkin olarak taşeron olarak çalışan pek çok vatandaş tayin durumu ile kendilerine bir hak tanınmasını bekliyorlar. Yaklaşık olarak 900 bin tane taşeron işçi bu konuyla alakalı bir kararın çıkmasını umut ediyorlar.

Bu konuyla ilişkili olarak daha önceden tayin konusunda dava açan ve kazanan taşeronlar dışında tüm taşeron işçilerin tayin hakkının olması isteniyor. Bunun için atılan adım ise taşeron işçilerin sendikaya ardından da hükümete seslerini duyurmaları. İşte taşeron işçilerin tayin durumuyla ilgili olarak habere ilişkin diğer detaylar..

Taşeron işçilere tayin hakkı verilecek mi?

Açılan davalar ile birlikte taşeron işçilere tayin hakkı verilecek mi konusu pek çok vatandaş tarafından merak edilen durumlar arasında yer alıyor. Bu konu hakkında bir mahkeme kararının verilmesi de taşeron işçilere umut olan durumlar arasında. Eşi kamuda çalışmakta olan bir taşeron işçi tarafından tayin için dava açılması ardından ortaya çıkan bu gelişmeler pek çok vatandaşın tayin durumunda son haberlerde ne olduğunu merak etmesine yol açtı.

Dava açan kişiye tayin hakkının verilmesi ise pek çok taşeron işçiye umut ışığı açtı. Ardından bu haberlerin yayılması ile birlikte bütün taşeron işçilerin de bu hakka sahip olmaları istendi. Yaşanan gelişmeler ardından taşeron işçiler son durumda Çalışma Bakanlığı tarafından ne karar verileceğini merak ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.