1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Taşeron 4D sisteminde yenilik..! Milyonlarca taşerona bayram ikramiyesi 1880TL ne zaman verilecek?
Taşeron 4D sisteminde yenilik..! Milyonlarca taşerona bayram ikramiyesi 1880TL ne zaman verilecek?

Taşeron 4D sisteminde yenilik..! Milyonlarca taşerona bayram ikramiyesi 1880TL ne zaman verilecek?

Çalışanlara müjde! Taşeron 4D sistemi değişiyor..! En az 1880 TL Bayram ikramiyesi verilecek mi! Alınan bilgilere göre 4D’li taşeron işçilerine bayram ikramiyesi verilecek. Milyonlarca çalışanlı etkileyecek tediye ilavesi ne zaman verilecek? İkramiyenin miktarı ne olacak? Detaylar haberimizin devamında.

A+A-

Çalışanlara müjde! Taşeron 4D sistemi değişiyor..! En az 1880 TL Bayram ikramiyesi verilecek mi! Alınan bilgilere göre 4D’li taşeron işçilerine bayram ikramiyesi verilecek. Milyonlarca çalışanlı etkileyecek tediye ilavesi ne zaman verilecek? İkramiyenin miktarı ne olacak? Detaylar haberimizin devamında.

4D taşeron olarak çalışan işçiler alınan kararlar sonucunda 30 Haziran’da belediyelerde 450 bin kadar işçi kadroya geçti. Salgından dolayı toplu sözleşme imzalama ertelendiği halde ara dönem tamamlaması yapıldı. Üye oldukları sendikalardan ayrılan işçiler belediye ve il özel idarelerine bağlı şekilde toplu bir sözleşme yaparak sendikaya geçme hakkı elde etti. Kamuda çalışanlara her yıl düzenli bir şekilde verilen tediye ödemeleri toplu sözleşme yapanlar için de ödenecek.

 Kurban Bayramı’nın yaklaşması üzerine herkesin merak ettiği soru tediye ödemesinin olup olmayacağı. Yapılan açıklamalar kapsamında tediye ödemeleri 52 günlük olacak ve 4 taksit halinde yapılacak. Bir taksitte tediye miktarının 13 günlük kısmı ödenecek. Kasım ayının gelmesiyle beraber kadroya geçmiş olacak işçiler için de süreç benzer şekilde gerçekleşecek. 2021 yılı itibariyle kamu kurumlarında çalışanlarla taşeron olarak yer alan çalışanların aynı ücrete ve aynı sosyal haklara sahip olacağı düşünülüyor

taseron-1.jpg

Tediye Ödemesi Ne Zaman? İkramiyeden Kimler Yararlanabilir?

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber üçüncü taksit tediye ödemesinin ne zaman verileceği işçiler tarafından merak edilir oldu. 52 gün tutarıyla her yıl düzenli bir şekilde verilen tediye ödemesi 4 taksit şeklinde ödeniyor.  2020’de ilk ödeme 31 Ocak tarihinde, ikincisi 22 Mayıs tarihinde yapılmıştı. Üçüncü ve dördüncü ödemelerin ağustos ve aralık aylarında yapılacağı düşünülüyor. Kurban bayram 31 Temmuz’a denk geldiğinden taksitlerin daha erken bir tarihte ödenecek olabilir.

İlave Tediye Nedir? İlave tediyenin 13 günlük ücreti ne kadar olur?

4D’li taşeron işçilerine ödenen tediye, 52 gün olarak verilen bir haktır. Kamu idaresi tarafından kamu işçilerine ödenir. 2020’nin Ocak ve Mayıs aylarında 13'er günlük iki taksit ödemesi gerçekleşti. Ağustos ve Aralık aylarında ise diğer iki taksitin ödeneceği tahmin ediliyor. Aylık kazanç hesapları, fazla mesai yapılması, evli ve çocuklu olmak, hafta ve genel tatil ücretleri gibi durumlar ise dikkate alınmıyor.

İlave Tediyeden Prim Kesiliyor Mu?

SGK primlerine tabi tutulan işlemlerden bir tanesi ilave tediye ödemeleri. Yani prim kesilmesi yapılıyor. Prim kesilmesi, Yüzde 15 oranında sigorta primi kesilmesi ve yüzde 15 oranında gelir vergisi kesintisi olarak yapılıyor.

taseron-4d.jpg

Tediye Miktarı Ne Kadar?

Tediye ödemesi, asgari ücretle çalışan işçiler için en az 13 gün ödemesi 911,17 TL olarak hesaplanmıştır. Brüt ücret 3000 TL’lik maaş için 929,3 TL olacak. Vergi dilimleri yükselen işçiler için tediye ödemesi üzerinden yüksek vergi kesintileri yapılacak.

Belediye İşçileri Yararlanamıyor!

Belediye’de bulunan taşeronlara tediye ödemesi yapılması zorunluluğu yok.  Tediye ödemesi yalnızca kamu ve kurumlarında yer alan kişiler için yapılıyor. Belediye şirketinde çalışanlar ise ödemeden yararlanamıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum