1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tapu sahteciliğinde akıl almaz dolandırıcılık!. Tapu sahteciliğinde yeni yöntemler ortaya çıktı…
Tapu sahteciliğinde akıl almaz dolandırıcılık!. Tapu sahteciliğinde yeni yöntemler ortaya çıktı…

Tapu sahteciliğinde akıl almaz dolandırıcılık!. Tapu sahteciliğinde yeni yöntemler ortaya çıktı…

Tapu ve kadastro genel müdürlüğüakıl almaz bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya kaldı. Milyonlarca vatandaşı tehlikeli günler beklerken, konuya ilişkin net bir açıklama yapıldı. Tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Tapu ve kadastro genel müdürü Zeki Adlı çarpıcı açıklamaları ile dikkatleri çekti. Tapuda meydana gelen dolandırıcılık sırasında genel olarak kimlik, vekalet ve veraset intikal belgesi üzerinde oynamalar yapılmaya çalışıldığı anlatıldı. Son yıllar içerisinde internet ortamlarında işlemlerin yapılmasına değinen Tapu ve kadastro genel müdürü Zeki Adlı konuşması sırasında;

"Artık teknolojinin bu denli hayatımıza girmesinin ardından birçok kamu kurumuyla biz manuel iş lere devam etmiyoruz. Tamamen sistemler üzerinde görüşmeler yaparak konuşturarak bilgi teyit işlemleri sunarken bir yandan da bilgi akışı sağlıyoruz. Durum bu halde olunca biz tapu işlemleri için genel olarak nüfus cüzdanı istemez hale geldik artık. T.C. kimlik numarası bizim işlemlerimiz için yeterli oluyor. T.C. kimlik numarası ile beraber bir yandan da MERNİS'le bağlantı yapıyoruz.

Kimlik bilgilerini bu sistem üzerinden teyit ediyoruz. Kişi bizlere eğer vekaletle geldiyse bu süreçler içerisinde de noterlerle bağlantıya geçiyor ve vekaleti buralarda teyit ediyoruz. İntikal belgesi ile konular bir yandan da ilgili olunca UYAP'la bağlantı kurarak ardından Adalet Bakanlığı ile teyit adımlarını yerine getiriyoruz.

Bu alanlar adeta bizler için daralınca bu sefer sahteciliğe karşı daha çok meyilli art niyetli insanlar meydana geldi. Bu durum karşısında bu sefer farklı akıl almak olan yöntemlere başvurmaya çalıştılar, dublör kullanmayı tercih ederek işlemlere giriştiler. Dublörle beraber bizlere karşı sahte vekalet tanzim ederek ellerinde olan belgeler ve onunla gelip işlem yapmaya cesaret ediyorlar." Sözleri yankı oluşturdu.

Bu kapsamda tüm müşterilere karşı her zaman bilgileri güncel tutmalarını istediklerini tavsiye ettiğini, gerekli bilgiler eğer güncel olursa anında tapu işlemleri sırasında yapılan adımları mesaj yöntemi ile ilettiklerini bildirdi. Şu anda şöyle bir işleminiz oluyor diye bildirim yapıyor olmamız güncel olan bilgiler yer alırsa aslında dolandırıcılık adımlarının bir hayli önüne geçiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.