1. HABERLER

  2. SSK

  3. Tam 6 Yıl Erken Emekli Olabileceksiniz! Kredi ile Erken Emeklilik Fırsatı Doğuyor…
Tam 6 Yıl Erken Emekli Olabileceksiniz! Kredi ile Erken Emeklilik Fırsatı Doğuyor…

Tam 6 Yıl Erken Emekli Olabileceksiniz! Kredi ile Erken Emeklilik Fırsatı Doğuyor…

Milyonlarca vatandaş erken emekli olmanın yollarını arıyor. Bununla beraber uzun yıllar çalışmanın ardından kişiler rahatlıkla emekli olabilecekler. 6 yıl erken emeklilik fırsatı için biraz borçlanma yapabilir ve sonrasında emekli olabilirsiniz…

A+A-

Milyonlarca vatandaş erken emekli olmanın yollarını arıyor. Bununla beraber uzun yıllar çalışmanın ardından kişiler rahatlıkla emekli olabilecekler. 6 yıl erken emeklilik fırsatı için biraz borçlanma yapabilir ve sonrasında emekli olabilirsiniz…

SGK prim yapılandırması için son başvuru tarihi ise 30 Eylül olarak belirlendi. Bununla beraber bu tarihten önce başvuran kişilere toplu para ödeyemedikleri için emekli olamayan kişiler emekli olabilecekler. Bankalar kişilere emeklilik kredisi sunuyor ve bununla beraber yaşı dolan kişiler bankalardan aldığı krediler ile emekli olabilecekler.

Erken Emeklilik İçin Bazı Şartlar Bulunuyor

Milyonlarca vatandaş emekli yapılandırması ile beraber başvurabilecekler. Aynı zamanda SGK prim borcu olan kişileri yakından ilgilendiren bu haberle emekli olabilecekler. SGK’ya borcu olan kişiler toplu para bulamadıkları için emekli olamıyorlardı. Bununla beraber kişiler emeklilik kredisi sayesinde emekli olabilecekler ve isteğe göre peşin veya taksitli olarak ödeyebilecekler. Ayrıca borçlanma yaparak 6 yıl öncesinden emekli olabilecekler. Bunun için bazı şartlar bulunmaktadır Şartlara uyum sağlayan kişiler emekli olabilecekler.

Erken Emeklilik Fırsatları

Sigortalı olan vatandaşlar kamu bankaları üzerinden kredi çekerek borçlarını kapatabilecekler üstelik taksitlerde yeni emekli maaşlarından kesilecek. Kişiler geçmiş Bağ kur günlerini bu şekilde ihya edebilecekler ve emekli olabilecekler. Üstelik kamu bankalarından alacakları krediler ile geri ödeme yapabilecekler. Kredinin kapsamında bulunan askerlik veya doğum borçlanması ile beraber kişiler farklı yöntemlerle emekli olabilecekler.

Askerlik Borçlanması ile Erken Emeklilik Fırsatı

Erkek bireyler askerlik borçlanması ile emekli olabilecekler. Askerlik günlerini satın alarak primlerini tamamladıktan sonra emekli olabilecekler. Eğer belirtilen tarihten önce sigortalı olarak işe başladıysanız ve askere gittiyseniz parasını ödeyerek emekli olabileceksiniz. Askerlik günlerini satın aldıktan sonra işe giriş tarihlerini geriye çekebilecekler böylece 1 sene erkenden emekli olabilecekler.

Doğum Borçlanması ile Erken Emeklilik Fırsatı

Kadın sigortalı olan kişiler doğurdukları 3 çocuk ile beraber borçlanma yaparak emekli olabilecekler. Kişiler işe giriş tarihlerinden sonrasında sigortalı olduktan sonra çocuk doğurdukları zaman borçlanma yaparak 6 sene kazanabilecekler. Yaşı ve senesi dolan tüm kadınlar beklemeden emekli olabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.