1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Süleyman Soylu krizi büyük deprem yarattı, AKP ikiye ayrıldı saflar netleşti! Kim, kimin yanında yer alıyor?
Süleyman Soylu krizi büyük deprem yarattı, AKP ikiye ayrıldı saflar netleşti! Kim, kimin yanında yer alıyor?

Süleyman Soylu krizi büyük deprem yarattı, AKP ikiye ayrıldı saflar netleşti! Kim, kimin yanında yer alıyor?

Sedat Peker’in sosyal ağ hesaplarından paylaştığı ve ülkenin gündemine oturan videolar sonrası AKP'nin fiilen gruplara ayrıldığı iddia ediliyor.

A+A-

Sedat Peker’in sosyal ağ hesaplarından paylaştığı ve ülkenin gündemine oturan videolar sonrası AKP'nin fiilen gruplara ayrıldığı iddia ediliyor.

Sedat Peker’in “Siyaset-mafya” ilişkisini anlattığı videolar sonrası AKP’de yaşanan sessizlik, Erdoğan’ın grup toplantısında yapmış olduğu konuşmayla bozuldu.BirGün'den Nurcan Gökdemir'in kulis haberine göre,Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç haftaya uzayan suskunluğu sonrası yapmış olduğu açıklamanın ardından hem parti içerisindeki gruplara hem de bunların önceki güne ilişkin değerlendirmelerine bakıldığında görülenler şöyle:İlk grup: MHP-Soylu işbirliğinin halk desteğini azaltıcı etkisi olduğunu düşünüyor

Bunların ilki, Erdoğan’ın iktidarda kalabilmek, bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilebilmek için ortaklık kurmuş olduğu MHP ile olan ilişkisinden rahatsız olanlar. Partinin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını düşünen bu ekip, MHP-Soylu işbirliğinin halk desteğini azaltıcı etkisi olduğunu düşünüyorlar. İktidarı bölüşmekten rahatsızlık duyan bir başka grup da şimdilik bu ekiple beraber davranıyor.

Pelikancılar, Albayrak’a yakın bürokrat ve milletvekilleri pek çok konu da ayrışsalar bile Soylu’ya dair değerlendirmeleri onları ortak hareket etmeye zorluyor.İkinci grup: Yeniden iktidar gücünü, siyasi ikbali Soylu ile elde edebileceğini düşünüyorPeker’in açıklamalarının ardından Saray’dan tüm parti teşkilatı ile milletvekillerine gönderilen “sessizlik” mesajı büyük ölçüde etkili oldu.

Bu süre içinde yalnızca Soylu’ya yakın olduğu bilinen birkaç milletvekilinin sosyal ağdan vermiş olduğu cılız mesajları görüldü. Bu tepkiyi verenler arasında ye alan ve aralarında Malatya milletvekillerinin de bulunduğu bu grubun esas olarak “Erdoğan sonrasına” yığınak yapmış olduğu değerlendiriliyor. Yeniden iktidar gücünü, siyasi ikbali Soylu ile elde edebileceğini düşünen bu isimler parti organlarında çok etkili konumlarda bulunmuyor.

Görünür olanlar bir iki milletvekili ile sınırlı…Üçüncü grup: ‘Bekleyip görelim’cilerSayıca fazla fakat ortak bir güç oluşturamayan bir başka grup ise ‘bekleyip görelim’ciler. Bunlar arasında Erdoğan’ın bir biçimde Soylu’dan kurtularak imaj tazeleyeceğini düşünenler olduğu gibi, bunun iktidara dönük bir komplo olduğunu düşünenler de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.